Gratis roeien bij Roeivereniging De Zaan

  Nieuws
Doel van de open dagen is mensen enthousiast te maken voor de roeisport. (Foto: Roeivereniging De Zaan)
Doel van de open dagen is mensen enthousiast te maken voor de roeisport. (Foto: Roeivereniging De Zaan) (rodi.nl)

ZAANDIJK - Bij Roeivereniging De Zaan kan iedereen zaterdag 24 maart komen roeien op de Zaan. Belangstellenden kunnen ook gerust binnenkomen als ze alleen eens willen rondkijken. De vereniging ligt aan de Zaan in Zaandijk, naast de Showboat. Geïnteresseerden kunnen tijdens de open dag onder begeleiding van ervaren instructeurs zonder enige verplichting kennis maken met de roeisport.

Bij Roeivereniging De Zaan kunnen sportieve roeiers, recreatieve roeiers en roeiers met een beperking terecht. De vereniging organiseert veel toertochten. Verder is er een ploeg die marathons roeit en daar regelmatig voor traint. De vereniging is schuin tegenover de Zaanse Schans gelegen, met terras aan de Zaan. Voor diegenen die nog geen ervaring met roeien hebben, geven instructeurs les in de roeitechniek en er is elke dag wel een mogelijkheid om in vast of los verband te gaan roeien. Na inspanning is er ontspanning. Het gehele jaar organiseert de club activiteiten.
Doel van de open dagen is mensen enthousiast te maken voor de roeisport. Het is volgens Roeivereniging De Zaan een heel gezonde sport omdat roeiers alle spieren gebruiken en de gewrichten niet belasten. Zaterdag 15 september is de tweede open dag van dit jaar. Het is ook mogelijk op andere momenten in het jaar twee proeflessen voor 20 euro te nemen.
Tussen 11.00 tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom. Aanmelden voor de open dag hoeft niet, maar kan wel, per e-mail, via: pr@wrvdezaan.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.wrvdezaan.nl. De roeiverenging bevindt zich op Lagedijk 334 in Zaandijk.

Meer berichten