De koning eren met muzikaal talent

  Nieuws
Muzikale talenten treden op tijdens koningsdag. (Foto: Podium de Flux)
Muzikale talenten treden op tijdens koningsdag. (Foto: Podium de Flux) (rodi.nl)

ZAANDAM - De Flux, Ruben Hoeke en Jottem slaan de handen ineen. Op Koningsdag presenteren zij dé muzikale talenten uit de Zaanstreek op een buitenpodium op de Zuiddijk. Inbetween Colours, Sway, General Redbeard, Iron Made It en Mokerslag zullen de koning eren met snoeiharde gitaren, ingetogen popsongs en ongetemde basdrums. In de aanloop naar Koningsdag spraken we Geert en Max van Inbetween Colours.
"We kijken enorm uit naar de show op Koningsdag. Het belooft een dansbare show te worden", laat zanger Geert weten. Inbetween Colours staat bekend om zijn dansbare gitaarmuziek. "Dat doen wij door lekker snel te raggen op de gitaren. Bands als Red Hot Chili Peppers en Two Door Cinema Club zijn hierin ons voorbeeld. Het is altijd leuk om op evenementen als Koningsdag te staan. Zelf hebben we echter niets met het koningshuis. Ik vind het vooral een dure grap", laat zanger Geert weten. "Onzin, om daar belastinggeld voor te betalen. Heb ik liever een President? Misschien wel." "Onze koning is wel sympathiek", laat drummer Max weten. Op de vraag wat ze zelf zouden willen doen als ze koning zouden zijn werd met twijfel geantwoord. "Lintjes doorknippen? Vooral de hele dag niets doen", zegt Geert. "Misschien laten we onszelf in de Ziggo Dome spelen en verplichten we het volk naar ons te komen kijken. We veranderen dan ook het volkslied. Dit wordt dan een van onze eigen nummers en iedereen moet dit dan elke dag zingen." Het zal waarschijnlijk een swingend nummer worden, want Inbetween Colours staat erom bekend hele dansbare pop, funk, indie en rock songs te schrijven. "Het is niet moeilijk om dit tot een samenhangend geheel te maken," laat Geert weten. "We hebben allemaal verschillende muzieksmaken, maar deze zijn vrij goed samen te voegen. Vaak hebben we geen idee wat goed bij elkaar past, maar door te experimenteren komen we vaak tot originele songs die makkelijk in het gehoor liggen." "Muziek maken is voor ons belangrijk, maar niet van levensbelang." Max laat weten dat hij het vooral heel leuk vindt om tijd door te brengen met zijn beste vrienden in de band. Hij hoopt dat ze over 10 jaar nog steeds muziek samen maken, maar het belangrijkste vindt hij dat ze tegen die tijd nog steeds vrienden zijn. "Tuurlijk is het leuk als we over 10 jaar in de Ziggo Dome kunnen spelen, maar ik zou het net zo tof vinden om dan nog in de Flux te spelen", zegt Geert.
Inbetween Colours speelt vrijdag 27 april op de Zuiddijk. De entree is gratis en het muzikale programma zal om 15:30 aanvangen. Ga voor meer informatie naar www.podiumdeflux.nl.
I.s.m. Podium de Flux

Meer berichten