De vliegende tijger van Anna Hu - Creatieveling aan de slag in Honigfabriek

  Nieuws
Anna Hu. (Foto: Jack de Bock)
Anna Hu. (Foto: Jack de Bock) (rodi.nl)

KOOG AAN DE ZAAN - Amateurkunstenaar Anna Hu is hard bezig met het realiseren van haar creatieve droom: het maken van een levensgrote vliegende tijger van papier-maché. Van vrijdag 1 tot en met vrijdag 29 juni kunnen mensen haar aan het werk zien in de Honigfabriek in Koog aan de Zaan.

Met het fonds 'De Winkel van Swinkels' en het amateurkunstplatform 'Iktoon de Zaanstreek' heeft FluXus het mogelijk gemaakt dat Anna haar kunst kan maken en exposeren. Door in de Honigfabriek bezig te zijn met haar kunstwerken creëert Anna een creatieve plek. Zelf noemt zij deze locatie haar 'speelkwartier': iedereen mag komen kijken, maar ook zelf meedoen.
Spelen, plezier hebben, lachen om niets en genieten van alles, daaruit haalt Anna haar inspiratie. Na jarenlang ziek te zijn geweest voelt zij nu de drang om haar creativiteit de vrije loop te laten en dit met de buitenwereld te delen. Anna had de ziekte van Lyme en is nu genezen. Anna: "Tijdens mijn ziekte heb ik veel moeten laten en heb ik het meeste van mijn creativiteit op moeten sparen. Ik zie dit project dan ook als een creatieve explosie. De vliegende tijger slaat zijn vleugels uit. Het staat voor het einde van mijn ziekte en de tijger is ook nog eens mijn Chinese sterrenbeeld."
Anna is ontzettend blij dat ze met de Winkel van Swinkels haar droom mag realiseren en dat Iktoon de Zaanstreek haar werk ondersteunt en promoot. Anna: "Anders was het waarschijnlijk bij dromen gebleven…" Tijdens Iktoon de Zaanstreek in juni tonen ook andere Zaankanters hun amateurkunst. In de Zaanstreek vinden diverse evenementen plaats, zoals optredens, voorstellingen en exposities. Het voorlopige aanbod is te vinden op: www.iktoonzaanstreek.nl.
Van vrijdag 1 tot en met vrijdag 29 is Anna doordeweeks aan het werk te zien in de Honigfabriek. Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli is het eindresultaat van de tijger en andere kunstwerken van Anna te bewonderen. Het adres van de Honigfabriek is Zuideinde 74-100 in Koog aan de Zaan. Meer informatie: www.honigfabriek.nl.

Meer berichten