Indrukwekkende lichtshow SamenLoop voor Hoop Zaanstad - 24 uur wandelen voor onderzoek naar genezing van kanker
  Nieuws

De vaste ploeg vrijwilligers van SamenLoop voor Hoop Zaanstad  tussen de bomen van het herdenkingsbos. (Foto: Yvette van der Does/RM)
De vaste ploeg vrijwilligers van SamenLoop voor Hoop Zaanstad tussen de bomen van het herdenkingsbos. (Foto: Yvette van der Does/RM) (rodi.nl)

KROMMENIE - De vierde editie van SamenLoop voor Hoop Zaanstad wordt zaterdag 23 juni vanaf 14.00 uur tot en met zondag 24 juni tot 14.00 uur gehouden. Op het terrein van Sporting Krommenie aan de Marslaan worden na zonsondergang de bomen bijzonder uitgelicht. Een lichtshow ter nagedachtenis aan alle dierbaren die zijn overleden aan de gevolgen van kanker.
"Tijdens SamenLoop voor Hoop Zaanstad wordt altijd iets aparts gedaan, ook dit jaar weer!" vertelt vrijwilliger Siem Vriend die met het idee voor een herinneringsbos kwam. Het herinneringsbos wordt de plek waar deelnemers en andere bezoekers een berichtje kunnen ophangen tussen de bomen. Zo kunnen ze de herinneringen aan hun overleden dierbaren levend houden.
"Na zonsondergang wordt de muziek op het sportpark een moment uitgezet en staan de lopers stil om in stilte naar de lichtshow te kijken dat door de takken van dit bos schijnt. Sterren fonkelen en symbolische tranen van licht vallen naar beneden. Ze herinneren ons eraan wie we hebben verloren, en wie strijden tegen de verschrikkelijke ziekte kanker." Het belooft een bijzondere ceremonie te worden waar deelnemers in gedachten en met elkaar terugblikken op een moeilijke tijd met pijn, die nog dagelijks voelbaar is. Het herdenken met elkaar kan verlichting geven. Tijdens de lichtshow draagt stadsdichter Ellis van Atten een passend gedicht voor.

Groot succes

Voorzitter SamenLoop voor Hoop Zaanstad Jan Kee: "Inmiddels hebben meer dan éénentwintig teams zich aangemeld en er komen nog steeds teams bij. SamenLoop voor Hoop is een zeer professionele landelijke organisatie, aan alles is gedacht. En ik sta er zelf weer van te kijken hoeveel mensen en lokale bedrijven hun vrijwillige medewerking verlenen - in tijd en middelen - om het evenement tot een groot succes te maken. Tijdens de eerste drie edities is voor kankeronderzoek het fantastische bedrag van 240.000 euro opgehaald. Dat is toch geweldig? En geen cent gaat naar de organisatie zelf want alles wordt gesponsord!"
Over SamenLoop

SamenLoop voor Hoop Zaanstad is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom de wandelestafette heeft elke editie een bijzonder programma voor bezoekers, boordevol muziek en activiteiten. SamenLoop voor hoop is voor iedereen die in aanraking is geweest met de ziekte kanker of daar nog dagelijks mee te dealen heeft. Tijdens het evenement is er speciaal aandacht voor 'survivors'. Dit zijn de mannen en vrouwen die kanker hebben, behandeld worden of aan het herstellen zijn. Ze worden tijdens hun aanwezigheid op het terrein door de vrijwilligers in de watten gelegd.
Aanmelden als vrijwilliger kan trouwens nog steeds. Op de dag zelf kan men gewoon binnenlopen en vragen naar Jan Kee (hij is ook te bereiken via 06-10814982). Opgeven kan vooraf ook via de website www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/noord-holland/zaanstad/
Rodi Media is mediapartner van SamenLoop voor Hoop Zaanstad en Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding.

Meer berichten