Verhalen hangen in de lucht

  Nieuws
Boeken van Betina Drion docent aan de Volksuniversiteit Zaanstreek. (Foto: Bettina Drion)
Boeken van Betina Drion docent aan de Volksuniversiteit Zaanstreek. (Foto: Bettina Drion) (rodi.nl)

ZAANDAM - "Verhalen hangen in de lucht en wachten tot iemand ze ziet en ze opschrijft", weet schrijfster en docent Bettina Drion. "Maar hoe doe je dat?" In een tienweekse cursus bij Volksuniversiteit Zaanstreek leren cursisten vanaf maandag 17 september hoe grote lijnen van een eigen verhaal te 'vangen' en op papier te zetten. Doe mee en ervaar dat schrijven eenvoudiger is dan gedacht.
Voor elke beginnende schrijver is er een verhaal dat alleen hij of zij kan schrijven met zijn of haar achtergrond en ervaring. Deze cursus is een zoektocht naar een eigen verhaal. De cursist maakt kennis met de verschillende manieren waarop een verhaal wordt vormgegeven, zoals het gebruik van het perspectief, het creëren van een spanningsboog, de manieren waarop met de 'tijd in een verhaal' wordt omgegaan en hoe toe te werken naar een plot. Ook krijgt de cursist schrijfoefeningen om de eigen stem te leren kennen.
Deze cursus is een eerste kennismaking met verhalenschrijven. Na voltooiing van de schrijfcursus kun je deelnemen aan de tienweekse vervolgcursus die 7 januari 2019 start. De cursus duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur en wordt gegeven in De Bieb voor de Zaanstreek aan Westzijde 170a in Zaandam. Kijk voor volledige programma en inschrijven op www.vuzaanstreek.nl. Kijk voor andere cursussen ook op de Facebook pagina van Volksuniversiteit Zaanstreek.

Meer berichten