Help, mijn kind kan niet zonder

  Nieuws

ZAANDAM - De Brijder verzorgt een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Deze cursus 'Help, mijn kind kan niet zonder' vindt plaats in Zaandam en duurt vijf avonden. De cursusavonden zijn op donderdag 1, 8, 15, en 22 november. Daarna zal er nog een terugkombijeenkomst worden gepland.
Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg. De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen. De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

Doelen

Een aantal van de doelen is het verbeteren van communicatie binnen het gezin. Leren grenzen te stellen en inzicht te krijgen in consequenties van gedrag en ouders de regie in het gezin terug laten krijgen. Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder een kennismakingsgesprek met de cursusleiding. Deze data zijn 1, 8, 15 en 22 november. De groepsgrootte is 12 deelnemers. De opzet is vijf avonden van 17.00 tot 19.00 uur. Aanmelden via: 088 - 3582260 of preventie@brijder.nl. De cursus wordt gehouden aan St Cathrijnestraat 12 in Zaandam. Meer informatie over de cursus is te vinden op de website www.brijderjeugd.nl.

Meer berichten