Expositie rond thema 'Aan tafel'

  Nieuws
Compilatiefoto, met links werk van Ditte Brouwers, rechtsboven Bea van Huijstee en rechtsonder Jacqueline Dessing. (Foto: Het Weefhuis)
Compilatiefoto, met links werk van Ditte Brouwers, rechtsboven Bea van Huijstee en rechtsonder Jacqueline Dessing. (Foto: Het Weefhuis) (rodi.nl)

ZAANDIJK - In het Weefhuis in Zaandijk is de komende weekenden een tentoonstelling van schilderijen en beelden te zien met 'de tafel', in de ruimste zin van het woord, als inspiratie. De expositie is zaterdag 27 en zondag 28 oktober én zaterdag 3 en zondag 4 november te bekijken.

"Is de titel 'Aan Tafel' gekozen naar aanleiding van het schilderij 'Maaltijd met vrienden' van Charlie Toorop? We weten het niet precies meer. We denken eerder dat onze gezamenlijke maaltijden aan de lange eettafel in kunstenaarssociëteit Arti de echte reden zijn. Daar is het idee geboren om een tentoonstelling met deze titel te maken", aldus exposanten Bea van Huijstee, Jacqueline Dessing en Ditte Brouwers.
Zo is onder andere 'Kinderen aan tafel met spel en maaltijd' in de schilderijen van Bea van Huijstee te zien. 'De vreemde aan tafel', een vertelling over hoop, deceptie en vervreemding, is te bekijken in de schilderijen en werken op papier van Ditte Brouwers. Monumentale tafelstukken van steen, de beelden van Jacqueline Dessing, zijn eveneens te bewonderen.
Tineke van den Klinkenberg, medetafelgenoot en kunstverzamelaar, opent zaterdag 27 oktober om 15.00 uur de expositie. Deze is in de weekenden van 27 en 28 oktober en 3 en 4 november van 12.00 tot 18.00 uur te zien. Meer informatie over de expositie is terug te lezen op de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl. Het Weefhuis bevindt zich op Lagedijk 39 in Zaandijk.

Meer berichten