Reis naar Egypte

  Nieuws

WORMERVEER - De Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) Zaanstreek-Noord nodigt belangstellenden dinsdag 13 november uit voor een reis naar Egypte in prachtige beelden. Ds. Weeber hoopt is de grote zaal van Ruach, Wormerveer, de rijke culturele en sociale geschiedenis van het Noord-Afrikaanse land uiteen te zetten.

"Het is een bijna onmogelijke opgave om alleen al het rijk van de farao's in kaart te brengen, aangezien Egypte zo'n 2700 jaar vóór Christus al een wereldrijk was. Daarna heeft het land vele godsdienstige, politieke en sociale omwentelingen meegemaakt. In de eerste eeuwen van het christendom was Egypte volledig tot deze godsdienst bekeerd. Ook nu nog is het land voor 10 procent koptisch christen. Het moslimgeloof is echter in alle sectoren doorgedrongen en bepaalt voor een zeer groot deel het persoonlijke en openbare leven", aldus PCOB.
De lezing/'reis' vindt dinsdag 13 november om 14.30 uur plaats. De toegang is gratis en de locatie is de grote zaal van Ruach, Noorderstraat 7 in Wormerveer.

Meer berichten