Toeval of niet?

  Nieuws
Wat is er aan de hand? Hoe kán dat nou? (Foto: aangeleverd)
Wat is er aan de hand? Hoe kán dat nou? (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

WORMERVEER - Naar aanleiding van zijn boek: Poreus Staal, de verborgen wetmatigheden van schijnbaar toevallige gebeurtenissen, geeft Benno Graas een interactieve lezing over honderden toevalligheden die hij tijdens zijn wereldreizen ervoer. Daarbij vroeg hij zich verbijsterd af: 'hoe is het mogelijk?!' De lezing vindt zondag 16 december om 15.00 uur plaats bij De Groote Weiver, Wormerveer.

Aan elk verhaal projecteert Benno een beeld van een land, cultuur, landschap, dier of bevolkingsgroep en verweeft dit met wetenschap, filosofie, spiritualiteit en zelfonderzoek. In relatie met de zaal gaat hij een opening zoeken over onze onbewuste invloed van gedachten, uitspraken en handelingen op vele gebeurtenissen.
Waarom kom je net die persoon tegen waar je vanochtend aan dacht en die je zo lang niet had gezien? Wat is het dat je net iets hebt weggegooid en de volgende dag komt er iemand voor? Je denkt aan een vriend, de telefoon gaat, en je hebt deze aan de lijn. Opeens wijk je af van je gebruikelijke route en kom je precies die persoon tegen waar je nog wat aan wilde vragen... Het zijn een paar eenvoudige toevalligheden die we allemaal ervaren. Zijn we alleen fysiek en/of met telefoon verbonden, of heeft een andere natuurwet de hand in deze wonderlijke gebeurtenissen?
Belangstellenden zijn zondag 16 december om 15.00 uur van harte welkom bij De Groote Weiver, Industrieweg 1A in Wormerveer. De toegang is gratis.

Meer berichten