Kerstconcert in Kogerkerk

  Nieuws
De concertlocatie Kogerkerk. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)
De concertlocatie Kogerkerk. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media) (rodi.nl)

KOOG AAN DE ZAAN - In de Kogerkerk, Koog aan de Zaan, vindt zaterdag 15 december het jaarlijkse kerstconcert plaats. Het Vocaal Ensemble Intermezzo gaat dit onder leiding van Frank Hilberink en organist Bas Westerhof verzorgen.

Vocaal Ensemble Intermezzo, begeleid door Bas Westerhof, treedt op met bekende kerstliederen zoals L'adieu des bergers van Hector Berlioz en In the bleak winter van Harold Darke. Het aandeel van het koor in het concert wordt besloten met de Star Carol van de Engelse componist John Rutter. Westerhof tekent behalve voor de koorbegeleiding ook voor de ondersteuning van de samenzang van bekende kerstliederen. Daarbij verzorgt hij steeds de muzikale inleiding, waarin de klankkleuren van het laatromantische Kogerkerkorgel tot hun recht kunnen komen.
Het concert, waarvan de organisatie in handen is van de Stichting Vrienden van de Kogerkerk, begint om 16.00 uur. De kerk is vanaf 15.15 uur open en de toegang is vrij. Na afloop is er een samenzijn met glühwein. De Kogerkerk bevindt zich op Kerkstraat 14 in Koog aan de Zaan.

Meer berichten