'Fietsen in Zaanstreek mooi en ontzettend leuk' - Saens Fietsen verloot vierhonderd e-bikes voor een dag

  Nieuws

ZAANDAM - Saens Fietsen verloot tot eind juni elke week vijftig e-bikes onder inwoners van de Zaanstreek. Na 'Omfietsen loont' en 'Fietsen voor het goede doel' is dit de derde campagne die Saens Fietsen start om fietsgebruik in de regio te stimuleren.
Saens Fietsen wil dat iedere Zaankanter met plezier op de fiets stapt en wil hen daarom laten ervaren hoe het is om op een e-bike te fietsen. De Zaanse fietsenwinkels Dirk Visbeek en Van Zaane Tweewielers ondersteunen deze actie en leveren de e-bikes aan de winnaars. De ondernemingen geven daarbij uitleg over het gebruik ervan.
Vanuit de overheid is er de wens om fietsgebruik te stimuleren. Het is beter voor de gezondheid, het milieu en met de fiets worden de alsmaar toenemende files vermeden. Volgens Helma Schenkeveld, partner in de Fietscoalitie en initiatiefneemster van Saens Fietsen, is fietsen het best te stimuleren wanneer mensen op een prettige wijze de mooie plekjes in de regio ontdekken. Naast de e-bike krijgen de winnaars ook een fietsroute van Hollandroute toegezonden waarmee ze op de gewonnen e-bike voor een dag de eigen regio kunnen ontdekken.

Ontzettend leuk

"Met deze actie laten wij zien dat fietsen in de Zaanstreek naast mooi, ook ontzettend leuk is. Het verloten van een e-bike in plaats van een gewone fiets draagt bij aan dit plezier. Het is immers prettiger fietsen met het gevoel de wind in de rug te hebben dan ertegenin te moeten trappen. Je legt daardoor sneller en gemakkelijker grotere afstanden af. Wij hopen door deze en de andere acties van Saens Fietsen het gebruik van de fiets/e-bike in het woon-werkverkeer te stimuleren en barrières op dit gebied weg te nemen", aldus Schenkeveld.
De actie wordt niet alleen gesteund door de Zaanse ondernemers, maar ook door de Fietscoalitie SmartCity. Dit is een combinatie van verschillende organisaties (Bright up, Havenbedrijf Amsterdam, TNO, Ring-Ring, Count & Create en overheden) die samen mensen inspireren om woon-werkverkeer af te leggen op de fiets. Samen met de Zaanse ondernemers zorgt de Fietscoalitie SmartCity voor de beschikbaarheid van de e-bikes.
Meedoen

Deelnemers kunnen meedoen met de actie door zich op te geven via www.saensfietsen.nl en daar een korte vragenlijst over het fietsgebruik in te vullen. Uit alle inzendingen worden elke week vijftig winnaars gekozen. Deze actie duurt tot vrijdag 30 juni.
Saens Fietsen is opgezet vanuit de Fietscoalitie Smartcity op initiatief van Helma Schenkeveld. Saens Fietsen wordt gesteund door Marketing Zaanstreek en Hollandroute, met als doel om fietsen in de Zaanstreek nog leuker te maken. Door een interessant fietsgerelateerd aanbod initieert Saens Fietsen samenwerkingsverbanden en geeft daar lokale, regionale en landelijke bekendheid aan. Saens fietsen heeft geen commerciële grondslag. Meer informatie: www.saensfietsen.nl en www.fietscoalitiesmartcity.nl.

Meer berichten