Binnenkort te doen in Rijswijk

Algemeen
Iedere vrijdag gezellig met je kindje van 0 t/m 3 jaar spelen bij Studio Welzijn.
Iedere vrijdag gezellig met je kindje van 0 t/m 3 jaar spelen bij Studio Welzijn. (Foto: Pixabay)

Urban Dance in voorjaarsvakantie

Kinderen van 4 t/m 6 jaar die gek zijn op het imiteren van danspasjes en op speelse wijze willen leren dansen, kunnen op vrijdag 4 maart van 10.00 tot 12.00 terecht bij Trias, Centrum voor de Kunsten aan de Cor Ruysstraat 2. De kosten zijn €15 of gratis op vertoon van de Ooievaarspas. Inschrijven via: https://bit.ly/3gz40oW.

Kunstgeschiedenis

Vanaf donderdag 3 maart starten er 2 series van vijf wekelijkse lessen over mooie en interessante kunst-wetenswaardigheden in de Voorburgse Koningkerk. Groep A5: van 9.30–11 uur: ‘Italië van Romeinen tot Renaissance’, met o.a. Rome, Zuid-Italië, Sicilië en Florence. Groep A 6: van 11.15-12.45 uur: ‘Volken, vorsten en religies in het Midden-Oosten en Afrika.’ Locatie: zalencentrum Koningkerk, Bruijnings Ingenhoeslaan 4 in Voorburg. Prijs: €55 per cursus. Info en aanmelden onder vermelding van cursusnummer en persoonsgegevens: drs. Tieleke Huijbers, docent. Tel. 070-3932805, e-mail: mjhuijbers@gmail.com.

Figuranten gezocht

Voor de nieuwe serie ‘Shishame’ (van de makers van Mocro Maffia) zoekt Blue Circle Casting mensen van 70 à 85 jaar die het leuk zouden vinden om de bewoners van een zorgcentrum te spelen. Ook zoeken ze iemand van 35 à 50 jaar voor de rol van een medewerker in de keuken van een zorgcentrum. De opnames vinden plaats in Den Haag. De (onkosten)vergoeding bedraagt in beide gevallen 45 euro op rekening. Interesse? Ga dan naar: https://bluecirclecasting.nl/programma/sihame.

Poll Avond4Daagse

Vind jij ook dat de Avond4Daagse in Rijswijk zou moeten terugkeren? Om inzicht te krijgen in de behoefte van Rijswijkers hieraan heeft Jody, programmacoördinator bij Haaglanden Beweegt, een online enquête gemaakt. Op http://bitly.ws/oqej kun je vijf vragen beantwoorden, zoals hoeveel kilometer je per dag zou willen lopen.

Ontdekkers Rijswijk

Op ontdekkersrijswijk.nl kunnen kinderen tot en met 12 jaar zich inschrijven voor leuke cursussen in de Voorjaarsvakantie, zoals de cursus ‘Knikkerbaan’.

Spelen in peutergroep

Jouw kindje van 0 t/m 3 jaar laten spelen met andere kinderen én kennismaken met andere ouders? Dat kan elke vrijdag van 10.15 tot 11.30 uur bij Studio Welzijn aan de Admiraal Helfrichsingel 51. De kosten zijn €2 per keer. De kinderen spelen onder begeleiding van een eigen ouder/verzorger.

Dorcas Hulp Delft

Rijswijker Wim van Dorp doet in juli met een aantal andere lopers uit de regio mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Daarbij wil hij voor de stichting Dorcas geld inzamelen voor de aanleg van waterputten in Kenia. Wim doet dit jaar voor de 35e keer mee. Meer info of het project ondersteunen? Bel Wim via 070-4151013 / 06-48525932 of kijk op dorcashulpdelft.nl.

Kloof van Rijswijk 

De PvdA Rijswijk organiseert woensdag 23 februari in de Rijswijkse Schouwburg een gesprek over gelijke kansen in het onderwijs. In Rijswijk is bijna één op de vijf kinderen arm, meer dan in andere gemeenten. Onderwijs is een cruciale schakel voor gelijke kansen. Met o.a. Rijswijkse scholen, de Gelijke Kansen Alliantie en de kinderopvang gaan we in gesprek. Hoe kunnen we de kloof dichten? Bijwonen is kosteloos, live of via videoverbinding, aanmelden: rijswijksepvda@gmail.com.

Chauffeurs gezocht

Met een prachtige nieuwe touringcar voorzien van de modernste technieken verzorgen André van Zomeren en zijn circa 24 collega-vrijwilligers dagtochtjes voor senioren, voornamelijk voor de woonzorgcentra van Florence. Een nieuw seizoen staat voor de deur. De groep vrijwilligers kan nog meer vrijwillige chauffeurs gebruiken. Wie de nodige papieren en ervaring als touringcar-/OV-chauffeur heeft en het leuk vindt om 1 of 2 keer per maand een dagtochtje te doen, kan zich aanmelden bij André, tel. 06-53859210.