Michel Helgers, manager uitvoering en onderhoud leidingen van Dunea, wethouder Larissa Bentvelzen met haar zoon Dean en Iris-Michels Spee, strategisch omgevingsmanager bij Dunea.
Michel Helgers, manager uitvoering en onderhoud leidingen van Dunea, wethouder Larissa Bentvelzen met haar zoon Dean en Iris-Michels Spee, strategisch omgevingsmanager bij Dunea. (Foto: Erwin Dijkgraaf)

Watertappunt Herenstraat Oud-Rijswijk in gebruik genomen

Algemeen

Wethouder Larissa Bentvelzen heeft afgelopen zaterdagmorgen het DUNEA-watertappunt in de Herenstraat officieel in gebruik gesteld. Zij deed dit door het eerste herbruikbare blauwe waterflesje te vullen vanuit de oude waterpomp die voor de Oude Kerk in winkelcentrum Oud Rijswijk staat.

Door het bedienen van de hendel kan er vers drinkwater getapt worden. Het tappunt is tot stand gekomen doordat gemeente Rijswijk, drinkwaterbedrijf DUNEA en de winkeliers van Oud Rijswijk de handen ineen hebben geslagen. Het is een cadeau aan alle bezoekers van winkelcentrum Oud Rijswijk. De winkeliers deelden speciale blauwe waterflesjes uit onder de bezoekers van het oude centrum van Rijswijk. Hiermee wordt het hergebruik van flessen en bidons gestimuleerd en de afvalberg van plastic flesjes verminderd.

Historische waterpomp

“Het weer in gebruikstellen van de waterpomp - een Rijksmonument uit 1831 - is een lang gekoesterde wens van de gemeente Rijswijk”, aldus wethouder Bentvelzen. De pomp werd vroeger gebruikt om grondwater uit een waterput mee op te pompen. De pomp is in oude glorie hersteld. De pomp is gereinigd, de historische hendel is gerestaureerd en er is een aansluiting op de waterleiding gemaakt. Nu komt er vers drinkwater uit.

Met de restauratie van de waterpomp wordt bijgedragen aan de ambitie om het historische karakter van Oud Rijswijk te versterken door de bestaande kwaliteiten beter te benutten en extra faciliteiten voor de bezoeker toe te voegen.

Kleurplatenactie

Voor de kleine bezoekers van Oud Rijswijk wordt een kleurplatenactie georganiseerd. Bij de winkels in Oud Rijswijk zijn kleurplaten verkrijgbaar. Deze kunnen tot en met 29 juni ingeleverd worden bij Koster Klokken, Herenstraat 63A. Uit alle inzendingen worden vijf prijswinnaars geselecteerd die persoonlijk bericht ontvangen.

Afbeelding
Roparun Twente - Rotterdam telt 213 teams Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Overval op supermarkt 'Ideaal' in Den Haag 112-nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Mogelijk dronken bestuurder raakt te water aan de Molenwetering 112-nieuws gisteren
Afbeelding
Rijswijkse helden tijdens de Watersnoodramp in 1953 Historie gisteren
Afbeelding
Provincies: maak van geschenkwoningen Watersnoodramp een rijksmonument Algemeen 1 feb, 20:30
Afbeelding
Burgemeester Sahin maakt kennis met President van het EPO Werken 1 feb, 17:05
Afbeelding
850 jaar Hoornbrug in anderhalf uur verteld Historie 1 feb, 15:43
Afbeelding
Schoolmaatjes in Rijswijk vormen brug tussen school en gezin Algemeen 1 feb, 12:51
Afbeelding
Automobilist en fietser gewond bij aanrijding Laan van Hoornwijck Rijswijk Politie 1 feb, 12:22
Afbeelding
Proefslaapactie Van der Valk Hotel waanzinnig succes Uit 1 feb, 11:50
Afbeelding
Erik Tas van 't Ganzenest ontvangt Les Patrons Cuisiniers-koksbuis Cultuur 1 feb, 10:21
Afbeelding
In het Taalcafé zetten vrijwilligers zich in voor nieuwe Nederlanders Verenigingen 1 feb, 07:15
Afbeelding
In 2023 eindelijk weer een Avondvierdaagse in Rijswijk Cultuur 31 jan, 20:29