Zorgen bij Rijswijkse bakker door hoge energieprijzen

Algemeen
Bakker Laurens Bosman (links) in 2019.
Bakker Laurens Bosman (links) in 2019. (Foto: Archief/Frans Limbertie)

De hoge energieprijzen zorgen niet alleen bij zwembaden, maar ook bij bakkers voor kopzorgen. Volgens Omroep West hebben de eerste ondernemers hun deuren al moeten sluiten. Ook een Rijswijkse bakker maakt zich zorgen, vooral om collega-bakkers.

Het gaat om bakker Laurens Bosman. Bakkerij Bosman bestaat sinds 1947: dat was het jaar waarin Lau en Jo Bosman de bakkerswinkel van Van der Sijs aan de Herenstraat overnamen. In die tijd werd het gebakken brood nog elke dag rondgebracht met de bakfiets in Rijswijk en het Westland. In de jaren ‘70 en ‘80 verdwenen de bezorgwijken uit het straatbeeld, maar werd er nog wel brood en banket geleverd aan buurtsupers. Vanaf 1987 breidde Bosman uit met een filiaal in Nootdorp. Inmiddels beschikt Bosman over zeven filialen.

Tot januari goed

Laurens is de jongste zoon van Lau Bosman. Aan Omroep West vertelt hij dat hij zich zorgen maakt om collega-ondernemers die een variabel energiecontract hebben. Als andere bakkers omvallen, is dat ook nadelig voor zijn zaak. Ook vertelt de bakker: “Wij zitten nog tot januari goed, maar daarna gaat onze energierekening naar bijna vier ton per jaar. Dat heb ik niet.”