Gemeente wil woonwensen weten van Rijswijkse 60+ers

Algemeen
In wat voor woningen willen inwoners van Rijswijk van 60 jaar en ouder wonen?
In wat voor woningen willen inwoners van Rijswijk van 60 jaar en ouder wonen? (Foto: Pixabay)

Rijswijk groeit flink. De gemeente bouwt er enkele duizenden extra woningen bij in diverse soorten en maten voor het opvangen van die groei. Om al die nieuwe woningen goed aan te laten sluiten bij de behoefte van 60-plussers gaat de gemeente onderzoeken wat de woonwensen zijn van deze doelgroep.

De gemeente heeft een brief gestuurd naar alle Rijswijkers boven de 60 met de vraag of zij een online vragenlijst willen invullen over hun woonwensen. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt voor nieuwbouwplannen op de locaties als Bogaard Stadscentrum, het Havenkwartier, Kesslerpark en Rijswijk Buiten.

Woningnood

Veel senioren wonen momenteel in woningen die ‘te groot’ voor hen geworden zijn. En dat terwijl veel gezinnen juist niet aan een passende woning kunnen komen. Door te zorgen voor meer woningen voor 60+-ers, komen er eengezinswoningen vrij en wordt de doorstroming op de woningmarkt bevorderd.

Spreekuren wethouders

Voor 60-plussers die aanvullende vragen hebben over de woningbouwprojecten of die hulp zoeken bij het invullen van de online vragenlijst houdt de gemeente twee spreekuren waarbij ook wethouders aanwezig zijn. Vrijdag 25 november van 13.00 tot 15.00 uur is wethouder Gijs van Malsen aanwezig. Woensdag 30 november van 17.00 tot 19.00 uur is wethouder Larissa Bentvelzen bij het spreekuur aanwezig. Deze spreekuren vinden plaats in het Infocentrum, in de Prinsenpassage naast de ANWB-winkel in Bogaard Stadscentrum.

Via de link https://survey.stijlvolouder.nl komen belangstellenden bij het online onderzoek dat bureau Stijlvol Ouder in opdracht van de gemeente Rijswijk gaat uitvoeren.