Prinses Irene Sportpark wordt een ‘buurthuis’ voor Rijswijkers

Cultuur
Hans Lammertink wil dat het park een maatschappelijke functie gaat vervullen.
Hans Lammertink wil dat het park een maatschappelijke functie gaat vervullen. (Foto: Robert Heijdemann)

Het Prinses Irene Sportpark is een locatie met alle faciliteiten waar Rijswijkers terecht kunnen. Ondernemer Hans Lammertink vertelt er meer over.

Hans bouwde de afgelopen decennia een succesvol bedrijf in de regio (de L-Groep). Nu wil hij zich actief inzetten voor het maatschappelijk belang. In 2020 kocht hij het braakliggend sportpark Prinses Irene om daar de boel weer nieuw leven in te blazen. Dit doet hij onder andere door in de kantine ruimte te maken voor verschillende maatschappelijke activiteiten.

Nominatie actieve oudere

In 2021 werd Hans genomineerd voor de ‘actiefste oudere in Rijswijk’-bokaal. Toen het Prinses Irene Sportpark leeg stond, was Hans een van de initiatiefnemers die een nieuwe impuls gaven aan het sportpark. Hij maakte het mogelijk dat RVC Celeritas naar Rijswijk kwam. Vervolgens werd het veld gebruikt als officieel trainingsterrein voor enkele heren en damesteams van ADO Den Haag. Ook is hij betrokken bij de oprichting van een voetbalelftal voor kinderen met een beperking.

“De tijd dat je op een sportpark alleen sportactiviteiten beoefend is een beetje achterhaald”, zegt Hans. “De kantine, kleedruimten en de professionele keuken maken zoveel meer mogelijk.” De velden worden weer gebruikt door diverse sportverenigingen. Daarnaast is het de bedoeling dat het park een maatschappelijke functie gaat vervullen. Zo komt er een buurthuis op het sportpark.

Eenzaamheid

Hans Lammertink zoekt mensen die willen helpen deze plannen verder in te vullen. “Wil iemand wijkfeestjes organiseren tegen eenzaamheid, laat ze maar komen. Of willen buurtbewoners kaartavonden organiseren? Onze koffie is prima.” Hans hecht veel waarde aan het sociale aspect. “Er wordt al gevoetbald en er is een korfbal- en frisbeevereniging. Maar we willen er ook zijn voor alleenstaanden, kinderen of mensen die vereenzamen”, legt Lammertink uit. Een soort gezellig buurthuis op een sportpark.