Rijswijkse Mila Konings wint voorronde Kunstbende Zuid-Holland

Cultuur
Mila Konings won de eerste prijs in de categorie ‘Expo’.
Mila Konings won de eerste prijs in de categorie ‘Expo’. (Foto: Joyce van Doorn)

In het Rotterdamse Maaspodium vond gisteren de door Popunie georganiseerde Zuid-Hollandse Voorronde van Kunstbende 2024 plaats. Jongeren van 13 tot en met 19 jaar streden in de categorieën Muziek, DJ, Dans, Theater, Taal, Expo, Film, Content Creator en Fashion om de felbegeerde Kunstbende award.

De Rijswijkse Mila Konings won na een spannende dag de eerste prijs in de categorie ‘Expo’. Deze categorie is voor iedereen die creatief is in fotografie, tekenen, schilderen of performancekunst. Konings gaat samen met de overige award winnaars naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 29 juni in Amsterdam.

Kunstbende

Kunstbende is een platform voor jongeren van 13 tot en met 19 jaar om zich te ontwikkelen in negen verschillende creatieve disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Popunie organiseert en faciliteert de Zuid-Hollandse workshops, coachings, Selectieronde en Voorronde.