Kantoorpand aan de Churchillweg in Rijswijk wordt woonlocatie

Nieuws
Een impressie van het toekomstige Edelstaete.
Een impressie van het toekomstige Edelstaete. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Een leegstaand kantoorpand aan de Sir Winston Churchilllaan 295 wordt gerenoveerd tot woonappartementen. Dit gebouw vlakbij het Kessler Park staat al een tijd leeg en de eigenaar wil het nu omvormen tot woningen.

Het pand biedt na verbouwing ruimte aan 63 woonappartementen en 85 vierkante meters aan commerciële ruimten zoals kleine kantoren. Het gebouw bestaat nu nog uit kantoorgedeelten en een parkeergarage, maar na de verbouwing moet het appartementencomplex Edelstaete gaan heten. In totaal worden de komende jaren 2.100 woningen opgeleverd om en nabij het Kessler Park.

Betaalbaarheid

Van deze 63 woonappartementen wordt minimaal dertig procent betaalbare woningen opgeleverd met een huurprijs onder de huurtoeslaghuurprijsgrens van €808,06. In de overeenkomst is vastgelegd de huurprijs voor minstens 15 jaar na de oplevering onder deze grens moet blijven.

Twee vliegen in één klap

Wethouder volkshuisvesting Gijs van Malsen is blij dat er meer betaalbare woningen bijkomen in Rijswijk: “Met dit project slaan we twee vliegen in één klap. We zorgen voor broodnodige woningen waar veel vraag naar is en we gaan leegstand tegen. In Rijswijk bouwen we veel bij. We moeten hierbij zorgen dat Rijswijk niet een stad wordt waar je alleen kunt wonen als je veel geld verdient. Daarom moeten er in de eerste plaats ook veel meer sociale huurwoningen bij. Maar het is ook mooi dat in dit soort projecten partijen tegemoet komen aan onze wens om betaalbaar te bouwen.”