Alle kerstmarkten en kerstconcerten in Rijswijk vind je hier!

Nieuws
Ook deze kerstperiode is er weer veel te beleven in Rijswijk.
Ook deze kerstperiode is er weer veel te beleven in Rijswijk. (Foto: Archieffoto)

Rijswijk maakt zich op voor de kerstdagen. De komende weken worden tal van feestelijke activiteiten georganiseerd. Hieronder vind je een overzicht van alle kerstmarkten, kerstconcerten en kerstactiviteiten in en rond Rijswijk.

Bruisend Dickens Feest en schaatsbaan in Oud Rijswijk

In winkelcentrum Oud Rijswijk barst het vrijdagavond 15 december van de kerstactiviteiten. Tussen 15.00 en 21.00 uur vindt de bekendste en oergezellige kerstkoopavond van de regio plaats. Het winkelgebied is volledig tot een sfeervol Dickensiaans kerstsprookje omgetoverd. Op het Tollensplein komt een muzikaal winterterras en een kindercarrousel. Als van ouds zijn de Swingende kerstkoren, Oudhollandse spelletjes voor de kids er ook weer en de ruim 50 kerstkramen maken het sfeertje compleet. In de Herenstraat, ter hoogte van Bakker Piet en het Kruidvat, is een schaatsbaan aanwezig waar je gratis gebruik van kan maken. Er zijn schaatsen die je gratis kunt lenen en voor koek en zopie wordt ook gezorgd! De schaatsbaan is geopend op vrijdag 15 december van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 16 en zondag 17 december van 10.00 tot 16.00 uur.

Kerstmarkt Dierenasiel Julialaantje

Zaterdag 16 december van 12.00 tot 16.00 uur er een Kerstshow bij dierenasiel en pension ‘t Julialaantje aan het julialaantje 50. Ze verkopen honden en katten spullen. Nieuw maar ook tweedehands. niet duur voor elke portemonnee is er wel iets te halen. Van vervoer mandjes, voerbakken, riemen, tuigjes, kattenbakken, heerlijke manden groot en klein en nog veel meer. De opbrengst is voor de ruimte voor sport en spel voor de dieren die ze gaan maken voor alle honden. Er is ook een fotograaf die mooie foto s kan maken van huisdieren in kerstsfeer. Ook zijn er drankjes zoals met warme choco en heerlijke glühwein, hapjes en veel gezelligheid.

Kerstmarkt in De Compagnie

Op woensdag 13 december is er van 19.00 tot 21.00 uur een gezellige gratis kerstmarkt in bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie aan de Geestbrugkade 32. Tijdens deze kerstmarkt zijn er Kerstvertelling, live muziekoptredens en er kunnen oude Hollandse spelletjes worden gespeeld. Verder om 19.15 uur Judithe en Jean Pierre met sfeervolle Kerstnummers en om 20.00 uur La Siepa Sonora met originele Italiaanse Kerstliedjes.

Dickens Kerstmarkt in woonzorgcentrum Steenvoorde

Ga woensdag 13 december tussen 11.00 en 15.30 uur naar de kerstmarkt in woonzorgcentrum Steenvoorde aan de Generaal Spoorlaan 62. Bezoek de kraampjes met tweedehands kerstspullen en geniet van de lekkernijen zoals poffertjes, broodje worst, erwtensoep en Glühwein. Of ga op de foto met een van de Dickensfiguren die door de gang op de begane grond lopen.

Cosy Cosas Kerst Workshop

Zelf een mooi groot Kerststuk maken voor op tafel ? Doe mee aan de kerst workshops van Cosy Cosas op zondag 17 dec om 12.30 uur of maandag 18 dec om 19.00 uur op de Buvelio speeltuin, Willem van Rijswijkstraat 7B. Dit keer wordt er een mooi hoog tafelstuk gemaakt. Kosten zijn €40,- pp, inclusief de materialen. Schrijf je in via Cosy Cosas: 06-19712545 of infocosycosas@gmail.com

Kerst- en jubileumconcert The Swinging Oldtimers 

Big Band Dansorkest “The Swinging Oldtimers” sluit op vrijdag 15 december van 10.00 – 11.30 uur zijn 20-jarig jubileum af met een Kerst- en Jubileumconcert in wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1. De toegang voor dit concert is gratis. Aanmelden is niet nodig. Naast Adriano, de zanger van de band, treden ook de zangeressen Esther Gijsbertsen en Patrice Postuma op tijdens dit speciale concert.


Rijswijk in winterstemming. - Archieffoto.

Kerstmarkt aan Lange Voorhout 

Van 7 tot en met 23 december is de achtste editie van de Royal Christmas Fair aan het Haagse Lange Voorhout in Den Haag de . Deze kerstmarkt is gratis toegankelijk. Op donderdag 7 december opent de Kerstmarkt om 17.00 uur haar deuren. Daarna tot en met 23 december dagelijks geopend van 12.00 tot 21.00 uur. Alleen op maandag 18 december is de kerstmarkt gesloten.