Samen leren fotograferen bij Rijswijkse Fotoclub F70

Nieuws
Zowel beginnende als gevorderde fotografen zijn bij F70 van harte welkom.
Zowel beginnende als gevorderde fotografen zijn bij F70 van harte welkom. (Foto:F70)

Fotoclub F70 is al meer dan zestig jaar een begrip in Rijswijk. Zowel beginnende als gevorderde fotografen zijn hier van harte welkom.

Vallen de vakantiefoto’s nog wel eens tegen? Of zijn alle knopjes op de camera nog steeds een mysterie? Voor iedereen met een interesse in fotografie start F70 vanaf woensdag 28 februari met de beginnerscursus digitale fotografie. De cursus bestaat uit zes woensdagavonden, te weten 28 februari, 13 en 27 maart, 10 en 24 april en 15 mei 2024 van 20.00 tot 22.15 uur in Wijkcentrum Stervoorde. Ook zijn er twee praktijkochtenden op zaterdag 16 maart en zaterdag 13 april.

Onderwerpen

De cursus is zowel theoretisch als praktisch van aard. Na iedere les worden er huiswerkopdrachten gegeven. Over de resultaten krijgt iedere cursist persoonlijke terugkoppeling. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het instellen van sluitertijd, diafragma en de werking van scherptediepte. Ook is er aandacht voor het hanteren van de camera, de diversiteit in lenzen en statieven, maar compositie en belichting worden ook zeker behandeld. De totaalprijs voor deze cursus, inclusief lesmaterialen, bedraagt € 150,-. Kijk voor meer informatie op www.fotoclubf70.nl/cursus.

Clubavond

Naast de cursus, komen de leden van F70 iedere dinsdagavond bij elkaar om hun kennis te verbreden en te verdiepen, want samen fotograferen is leerzaam en leuker. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust langs op een clubavond om kennis met fotoclub F70 te maken. De bijeenkomsten zijn in wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1. Tijdens clubavonden kan er in de omgeving van het wijkcentrum gratis geparkeerd worden. Daarnaast stoppen de bussen 22 en 30 voor de deur. Kijk voor meer informatie op de website www.fotoclubf70.nl.