Vrouw (19) ook verdacht van oplichten bejaarden in Rijswijk

Politie
Met een oplichterstruc werden door een zogenaamde pakketbezorger de pinpassen en pincodes van hoogbejaarden aan de deur ontfutseld.
Met een oplichterstruc werden door een zogenaamde pakketbezorger de pinpassen en pincodes van hoogbejaarden aan de deur ontfutseld. (Foto: Pixabay)

Een 19-jarige vrouw uit Scheveningen wordt ervan beschuldigd dat ze tientallen hoogbejaarden door heel Nederland heeft bestolen voor in totaal tienduizenden euro’s. Dat meldt Omroep West vandaag. Er waren ook één of meer slachtoffers in Rijswijk.

De oudste slachtoffers die zijn opgelicht, zijn tussen de 91 en 95 jaar oud. De fraude vond volgens het OM plaats van maart tot en met juni. De slachtoffers werd gevraagd 1 cent over te maken aan een zogenaamde pakketbezorger. Ze waren van tevoren opgebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van PostNL of ABN AMRO, waardoor het geloofwaardig leek. 

Pinpas en pincode

Voor het overmaken van 1 cent hoefden de hoogbejaarden alleen even hun pinpas op een mobiele telefoon te leggen en hun pincode in te toetsen. Ongemerkt werd daarbij hun pinpas omgewisseld voor een ander exemplaar. Hierna kon de dader, of konden de daders (het OM sluit niet uit dat er meerdere verdachten zijn), de bankrekeningen van de slachtoffers plunderen.

De verdachte wacht momenteel in vrijheid haar proces af.

Bron: Omroep West.