Rijswijks Refleks klopt korfballers van Maassluis

Sport
Onder de korf werd soms felle strijd geleverd.
Onder de korf werd soms felle strijd geleverd. (Foto: Kees Franken)

De dames en heren van Maassluis 1 kwamen afgelopen zaterdag op bezoek op het Sportpark Irene voor de korfbal wedstrijd tegen de dames en heren van het Rijswijkse Refleks. In de competitie staat Refleks op de 7e plaats terwijl Maassluis de 2e plaats bezet houdt, maar daar was afgelopen zaterdag niets van te merken.

Door: Kees Franken

Refleks ging er vanaf het begin flink tegenaan, zodat het al snel met 2 – 0 voorstond. De spelers van Maassluis probeerden wel met veel schoten om doelpunten te maken, maar dit lukte niet zo best. Dit was wellicht te danken aan de redelijke sterke wind die er deze middag stond, maar de spe(e)l(ster)ers van Refleks hadden daar duidelijk minder last van, wat bleek uit de stand na de eerste helft, die uitkwam op 8 – 3.


Refleks ging er vanaf het begin flink tegenaan. - Kees Franken

In de tweede helft deden de Refleksers het wat rustiger en was Maassluis beter op schot. Zeker tegen het eind van de wedstrijd werden er nog een aantal doelpunten gemaakt, waardoor de einduitslag uitkwam op 16 – 11. Soms ging het er best stevig aan toe. Zeker onder de korf werd soms felle strijd geleverd. Ook wilde de coach van Maassluis nog wel eens een luide opmerking maken richting de scheidsrechter. Toch was het al met al voor de vele Reflekstoeschouwers een heerlijk korfbalmiddagje in de zon.


Tegen het eind van de wedstrijd werden er nog een aantal doelpunten gemaakt. - Kees Franken

Refleks blijft met 9 punten op de 7e plaats staan en Maassluis op plaats 2 met 16 punten. Zaterdag 10 juni speelt Refleks 1 om 15.30u tegen Victum 1, dat met twee punten meer één plaatsje hoger staat op de ranglijst.