Wekelijkse wandeltraining bij WSV Haaglanden om conditie te verbeteren

Nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Steeds meer wetenschappelijke studies bevestigen dat regelmatig bewegen mensen fitter maakt in lijf en hoofd. Het is dan maar ook goed dat er in Rijswijk diverse instanties zijn die de inwoners wandeltochten of wandeltrainingen aanbieden.

Zo is er bij voorbeeld de Wandel Stichting Voorwaarts Haaglanden (WSV Haaglanden). Deze stichting biedt elke woensdagavond de mogelijkheid aan inwoners van Rijswijk en omgeving om deel te namen aan een wandeltraining. Deze training start om 19.30 uur op de accommodatie van voetbalvereniging Semper Altius aan de Weidedreef 6, Broekpolder, in Rijswijk. Van daaruit wordt warmgelopen en worden rek- en strekoefeningen (warming up) gedaan, waarna de eigenlijke wandeltraining begint. Na afloop van deze training worden er wederom rek- en strekoefeningen gedaan, de zogenaamde cool down.

De training duurt anderhalf uur, om 21.00 uur zijn de deelnemers weer terug bij het veld van Semper Altius waar in de kantine een kopje koffie of ander drankje kan worden genuttigd. Het is mogelijk om vrijblijvend een training mee te maken. Voor nadere informatie: Wilma Ouwehand, telefoon: 06-53767768.

WSV Haaglanden organiseert jaarlijks meerdere wandeltochten, waar iedereen aan kan deelnemen. Zo organiseert de stichting ook de St. Nicolaastocht, dit jaar voor de 65e keer, op 9 november aanstaande.