Na verlies tegen Houten concentreert RHC zich nu op Silver Cup

Sport
De mannen van RHC tijdens een eerdere wedstrijd dit seizoen.
De mannen van RHC tijdens een eerdere wedstrijd dit seizoen. (Foto: Kees Franken)

Na de 3-1 competitienederlaag zondag tegen directe concurrent Houten, maakt de mannenselectie van HRC dit seizoen geen kans meer op één van de zo begeerde eerste twee plekken in de Eerste Klasse. RHC creëerde weinig kansen en verloor de wedstrijd op details. 

Zo wist Houten, in tegenstelling tot de Rijswijkse formatie, wel raad met twee van de drie strafcorners die zij kregen. Het enige Rijswijkse doelpunt kwam van de stick van de speler met rugnummer 15, Jorijn Poort. Zondag komt koploper en naaste buur DHC Hudito in Rijswijk op bezoek, maar bij RHC is men nu vooral gefocust op de wedstrijd van vrijdag 3 mei, de kwartfinale van de Silver Cup in het Brabantse Oosterhout tegen Warande. Voor Wils en zijn mannen, gesteund door een bus vol enthousiaste Rijswijkse supporters, volgens de trainer een “wedstrijd om naar toe te leven”.

De reis met de supportersbus wordt georganiseerd door ‘De Vrienden van Rijswijk’, een actieve vriendengroep die RHC financieel en organisatorisch ondersteunt. De aanmeldingen komen ‘lekker’ binnen, maar is nog niet volgeboekt.