Winst voor korfballers Refleks in regioderby tegen HKV/Ons Eibernest

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Zaterdag stond er op het kunstgrasveld van korfbalvereniging Refleks in het Sportpark Prinses Irene een heuse streekderby op het programma. In tegenstander HKV/Ons Eibernest troffen hoofdtrainer Mickeal Buijs en zijn manschappen in de Overgangsklasse een tegenstander aan die net als zijn Refleks de eerste wedstrijd in de veldcompetitie slecht was begonnen met een nederlaag. Refleks trok aan het langste eind en won deze Haaglandse broederstrijd met 14-12.

Door: Peter Petit

Het waren de Rijswijkers die scherp aan de wedstrijd begonnen, met een goed strak spelende verdediging, waardoor de spelers van HKV/Ons Eibernest niet goed in hun spel kwamen. De thuisploeg zocht aanvallend de rust en pakte veel rebounds waardoor ze veel konden afronden. Jeffrey Mosterd was zaterdag de man met de meeste goals (5), vooral zijn vrije ballen gingen er lekker in. Robin Schijf, goed voor twee treffers, had op zijn verjaardag een basisplaats gekregen en vulde die prima in. Hoofdcoach Buijs toonde zich na afloop tevreden over de eerste helft en vond dat zijn team in de tweede helft de wedstrijd prima had uitgespeeld.

Voorlopig staan er voor Refleks geen competitiewedstrijden op het programma en in die pauze kan het team zich opmaken voor de eerstkomend, zware, wedstrijd tegen de nummer 1 in hun poule, Velocitas, die alle twee tot nu toe gespeelde wedstrijden heeft gewonnen. Buijs weet dat hij met zijn selectie dan flink aan de bak moet.

Kampioenschap en titel

Na afloop van de wedstrijd deelde het bestuur van Refleks mee dat Buijs ook volgend seizoen trainer is van Refleks 1. De trainersstaf voor het komende seizoen bestaat naast de uit Rotterdam afkomstige Buijs uit Ivar Roeleven en Jascha van Lith, de laatste twee krijgen de technische verantwoordelijkheid voor Refleks 2. Oud-korfballer Buijs kan bij Refleks wijzen op een uitstekende c.v. met kampioenschap en promotie naar de Overgangsklasse op zowel het veld als in de zaal. Eerder dit jaar liet Buijs al weten dat hij het enorm naar zijn zin heeft in Rijswijk. Ook de selectie loopt met Buijs weg, omdat er naast het presteren tijdens de training ook ruimte is voor plezier.