Naar de kerk in Rijswijk met Pasen

Uit
Happy Stones die de dood en wederopstanding van Jezus Christus uitbeelden.
Happy Stones die de dood en wederopstanding van Jezus Christus uitbeelden. (Foto: Pixabay)

Het is bijna Pasen 2023. In de aanloop daarnaartoe zijn er vanaf volgende week in Rijswijk speciale vieringen en kerkdiensten van de protestantse Kerk, in de Oude Kerk in de Herenstraat en de Nieuwe Kerk (Steenvoordelaan 364).

Avondgebeden

In de Nieuwe Kerk en Benedictus-Bernadettekerk aan de Sir Winston Churchilllaan 372 vinden, als resultaat van een samenwerking tussen de twee kerken, drie oecumenische avondgebeden plaats:

- Maandag 4 april, 19.00 uur, Nieuwe Kerk, voorganger Yvonne Beker
- Dinsdag 5 april, 19.00 uur, Benedictus-Bernadettekerk, voorganger Maria Opgelder
- Woensdag 6 april, 19.00 uur, Benedictus-Bernadette, Emile Verviers

Diensten

In de Stille Week en met Pasen zijn er meerdere diensten.

Witte Donderdag
Op Witte Donderdag vinden er om 19.30 uur diensten plaats van Schrift en Tafel. In de Oude Kerk is de voorganger ds. Kees Zwart. In de Nieuwe Kerk is dit ds. Marco Visser uit Delfgauw.

Goede Vrijdag
Op Goede Vrijdag om 19.30 uur zijn er diensten in de Oude Kerk, met ook ds. Kees Zwart als voorganger, en in de Nieuwe Kerk, met pastor Maria Opgelder.

Stille Zaterdag

Op Stille Zaterdag vinden er paasavonddiensten plaats, met in de Oude Kerk om 21.30 ds. Kees Zwart als voorganger en om 20.30 in de Nieuwe Kerk ds. H. Mast uit Ter Heijde.

Pasen

Pasen wordt om 10.00 uur gevierd in de Oude Kerk, met een dienst om 10.00 uur en voorganger ds. H.J. Franzen uit Pijnacker. In de Nieuwe Kerk om 10.00 gaat predikant Sifra Baayen de dienst voor.

Aan verschillende diensten werken de cantorijen van beide kerken mee. Iedereen is van harte welkom.