Orgelconcert in St. Christoforuskerk Schagen

Algemeen
Tjeerd van der Ploeg.
Tjeerd van der Ploeg. (Foto: Sjoerd Punter)

SCHAGEN - Tjeerd van der Ploeg geeft dinsdagavond 19 juli het tweede avondconcert in de Schager Sint Christoforuskerk. Het concert start om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Het gevarieerde programma begint met een Marche van de man die ook wel de orgelpaus van Frankrijk werd genoemd: Marcel Dupré. Verder muziek van de Amerikaan Leo Sowerby, de Elsasser Marie Joseph Erb, van hem wordt de derde Orgelsonate uitgevoerd, een werk dat geheel gebaseerd is op gregoriaanse thema’s. Centraal in dit orgelconcert staat Prélude Fugue et Variation van César Franck, een werk dat oorspronkelijk werd geschreven voor harmonium en piano. Van Léonce de Saint Martin klinkt een prachtige meditatie op het Salve Regina. De Fugue over het Carillonthema van Soissons van Maurice Duruflé besluit het programma. Na afloop is er een collecte. www.nicholsonschagen.nl 

[UPDATE] Wegens ziekte van de organist Tjeerd van der Ploeg gaat het orgelconcert komende dinsdagavond in de Schager St. Christoforuskerk niet door. Het eerstvolgende avondconcert zal zijn op dinsdag 16 augustus om 20.00 uur.