Zijper Molendag

Algemeen
Start molen P.
Start molen P. (Foto: Abel van Loenen)

ZIJPE - Dit jaar wordt op Zijper Molendag het molenpad naar de Molen P 16 oktober officieel geopend. Dit is om 10:00 uur bij Molen P, Korte Ruigeweg 47 te Oudesluis en wordt door de voorzitter van de Zijper Molens, Piet Marees en wethouder Simco Kruijer gedaan. 

Om 10:30 uur lichen de vrijwillige molenaar Cees Mens samen met zijn buurman Gerrit de Haan de vang als officiële start van de Zijper Molendag. Vanglichten is het losmaken van de rem zodat de molen kan gaan draaien. Kom langs en bezoek deze dag.

De molen P staat ten zuidoosten van de Ooster Egalementsloot, 500 meter ten noordwesten van de Korte Ruigeweg. De Molen P staat midden in het veld langs de Egalementsloot en door het nieuwe Molenpad is de molen goed bereikbaar. De Molen P, een Rijksmonument, is nu makkelijker te bereiken als een van de rondwandelingen van Oudesluis. De Kanoroute Oudesluis passeert molen P. Ook de Zijper Molen fietsroute van 30 kilometer doet nu ook de Molen P aan. Doe je mee aan een van de recreatieve routes. Iedereen die alle negen Poldermolens in de Zijpe aandoet per fiets , voet of kano ontvangt een beloning. Aanmelden via zijpermolens@gmail.com. Op de Zijper Molendag op 16 oktober 2022 draaien alle poldermolens van de Zijpe en zijn de molens ook van binnen te bekijken. Alle negen poldermolens zijn geopend van 11:00 uur tot 16:00 uur.