Kunstlezing ‘Slavernij in de kunst’

Nieuws
Kunstlezing ‘Slavernij in de kunst’.
Kunstlezing ‘Slavernij in de kunst’. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Tussen de 550.000 en 850.000 tot slaaf gemaakten zijn door Nederlanders verscheept en verkocht, totdat dit onmenselijke systeem werd afgeschaft in 1863. Woensdag 21 juni om 19.30 uur organiseert KopGroep Bibliotheken, in samenwerking met kunsthistoricus Wouter Maas van Bureau Boeiend, een online kunstlezing over de verbeelding van de slavernij in de kunst.

Een schilderij van een plantage met daarop tot slaaf gemaakte werkers, een bediende van kleur bij een rijke Nederlandse familie... Het zijn enkele voorbeelden van de verbeelding van slavernij in het verleden. Maar ook in het heden heeft het slavernijverleden zijn neerslag. In de moderne kunst zijn er genoeg uitingen die over dit onderwerp gaan, maar tegenwoordig vanuit een ander perspectief: één dat niet wit is. Tijdens de lezing vertelt Maas de luisteraars aan de hand van indrukwekkende beelden alles over de verbeelding van slavernij in zowel de traditionele- als de moderne kunst.

Een ticket voor de lezing kost € 5,00 en is te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het programma Zoom.