The Hunt Schagen zorgt voor spannende samenwerking

Nieuws
The Hunt 2023.
The Hunt 2023. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

SCHAGEN – Na het enorme succes van de vorige editie, keert ‘The Hunt Schagen’ dit jaar 1 mei terug. Met een groeiende kritiek op de overheid en een toenemende afstand tussen jongeren en de autoriteiten, biedt dit evenement een unieke kans om deze kloof te overbruggen.

Dit jaar zal ‘The Hunt Schagen’ nog groter zijn dan voorheen. In plaats van de gebruikelijke 60 deelnemers, zullen maximaal 99 jongeren deelnemen aan dit opwindende kat-en-muisspel met de politie en handhaving. De verzamelplaats blijft het vertrouwde Talentenhuis aan de Lagedijkerweg 5. Het verzamelen begint om 12:45 uur en om 14:15 uur starten we met het spel.

In de Waldervaart zullen de jongeren (14-17 jaar oud) opnieuw proberen om langs verschillende stempelposten te komen om hun stempelkaart vol te krijgen en vervolgens zo snel mogelijk terug te keren naar de startlocatie. Gehuld in tuinpakken met rugnummers zullen ze trachten uit handen te blijven van de politie en handhaving, die proberen hun rugnummers af te pakken. Het spel duurt twee uur, waarna alle deelnemers, handhaving en politie samenkomen bij de startlocatie voor een hapje en een drankje. Dit biedt een uitstekende gelegenheid voor een informele ontmoeting en gesprekken.

Samenwerkingen

Het hoofddoel van dit evenement is het verkleinen van de afstand tussen jongeren, handhaving en politie. Daarnaast voorziet het in de behoefte aan activiteiten in onze gemeente. Een prijsuitreiking zal plaatsvinden om de winnaars te eren.

“We zijn verheugd om ‘The Hunt Schagen’ opnieuw te organiseren en kijken uit naar een dag vol spanning, samenwerking en bovenal, het versterken van de banden tussen onze gemeenschap en de autoriteiten”, aldus een woordvoerder van LINK Jongerenwerk.