De liefde voor de bloem in de kas

Nieuws

SINT MAARTENSZEE - Een ‘land vol tulpen’ ligt in het hart van het grootste bloembollenteeltgebied ter wereld. Daar is de Oudhollandse stolpboerderij start en eindpunt van een route door het bos, waar bezoekers alles te weten komen over de tulp.

Kunstenaars die hun kunst in China, Japan, Cambodja, Spanje, België en andere landen hebben laten zien komen met hun werken naar Tulpenland. Tot 19 oktober tonen tien kunstenaars, uit alle delen van Nederland hun liefde voor de bloem in de speciale Kunstkas van Tulpenland. Verschillende stijlen van evenveel verschillende kunstenaars, met de bloem als natuurlijke inspiratiebron. Twee verschillende kunstenaars showen hun kunst op kuubkisten. Er zijn kleurrijke vilten hoeden te zien én aparte kunst van glaswerk. Acht verschillende wanden zijn gevuld met tekeningen, foto's. En prachtige schilderijen van olieverf,acrylverf, potlood, houtskool en gemengde technieken.
De kunstenaars zijn: Martin Kiel, tekeningen, Hanneke van der Kruit, papier en canvasdoek, Elly Maessen, Schilderij en foto's, Heleen Boerkamp-Beukers, schilderijen, Angeline Kriek, viltwerk, Gerrit Roosjen, schilderijen, Alie de Winter, glaskunst, Toni Boot, schilderijen, Lucie van Cranenburgh, schilderijen en Mandy Hogervorst met schilderijen..
Fluwel's Tulpenland is gevestigd aan de Belkmerweg 65 in Sint Maartenszee.