‘Je bouwt echt een band op met je cliënten’

Partnerbijdrage
Merel van Dongen met haar hond.
Merel van Dongen met haar hond. (Foto: aangeleverd)

JULIANADORP - “Als kind ging ik al mee met mijn moeder, die ook in de gehandicaptenzorg werkte bij ’s Heeren Loo. Dat maakte dat ik hier al jong een heel fijn gevoel bij had. Ik heb ook stages gelopen in de ouderenzorg en het ziekenhuis. Uiteindelijk heb ik toch voor hetzelfde vak als mijn moeder gekozen en hier nog geen moment spijt van gehad!” Merel van Dongen is afgestudeerd verpleegkundige en werkt nu 8 jaar bij ’s Heeren Loo. 

“Ik geniet volop van mijn werk als verpleegkundige en kan het heel goed combineren met mijn privéleven. Ik ben gek op dieren en houd enorm van paardrijden. Ik heb de luxe dat ik in mijn team veel avonddiensten kan draaien. Zo kan ik ’s ochtends lekker met de hond wandelen en trainen met mijn paard. Daarna vertrek ik naar Julianadorp voor mijn dienst.

‘win-win voor mijn team’

Het is win-win voor mijn team en voor mij, want veel van mijn collega’s willen graag de dagdiensten draaien. Op de vraag wat het werk voor haar nu zo waardevol maakt antwoordt ze stellig: “Je bouwt echt een band op met de cliënten. Vaak zijn ze enorm blij dat je er bent en soms ook niet, en ook dat laten ze duidelijk merken. Wat er ook gebeurt, de reactie is altijd eerlijk en spontaan.” Merel is enthousiast, jij ook?

Voor meer info kijk op werkenbij.sheerenloo.nl. Vragen? Bel of app met Laura van Lokhorst via 06 - 82 49 07 18.