Het verhaal dat verteld moet worden

Uitgaan
Tante Truus & Mammie Mies.
Tante Truus & Mammie Mies. (Foto: Ruud Hager)

SCHAGEN - Tante Truus & Mammie Mies zijn zaterdag 4 mei om 20.45 uur te vinden in het Scagon. Het inspirerende verhaal van ‘Tante Truus & Mammie Mies’ komt tot leven op het podium. Een avond die niet gemist mag worden, waarin we de herinnering aan deze twee sterke en onvergetelijke vrouwen eren.

Geertruida (Truus) Wijsmuller-Meijer (1896-1978) was een Nederlandse verzetsheldin die voor de Tweede Wereldoorlog duizenden joodse kinderen redde door kindertransporten te organiseren vanuit Oostenrijk en Duitsland. Ze stond bekend als ‘Tante Truus’ of ‘moeder van 1001 kinderen’. Voor haar moedige daden ontving ze de onderscheiding ‘Rechtvaardige onder de Volkeren’ van Yad Vashem.

Passie en respect

Adrienne Minette (Mies) Boissevain-van Lennep (1896 – 1965) was een actieve deelnemer aan de strijd voor vrouwenrechten en gelijke staatsburgerschap. Ze coördineerde de opvang van vluchtelingen uit nazi-Duitsland, waaronder de kinderen die door Truus Wijsmuller naar Nederland werden gebracht. Mies werd tijdens de oorlog opgepakt en overleefde ternauwernood Ravensbrück, waar ze haar man en twee zonen verloor. Na de oorlog zette ze zich in voor de strijd tegen de ongelijke behandeling van vrouwen.

De voorstelling “Tante Truus & Mammie Mies” wordt verteld door twee hedendaagse vrouwen, Jenny Tuytel & Marjan Vlam, die hun verhaal met passie en respect tot leven brengen. De avond belooft een eerbetoon te zijn aan deze bijzondere vrouwen en een inspiratie voor ons allen.

Mis deze bijzondere avond niet! Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl. Wees er snel bij en beleef samen met ons het verhaal dat verteld moet worden.