Egmond-Pier-Egmond 2024: Alles dat je moet weten!

Sport
Afbeelding
(Foto: ARJEN SCHIPPERS)

EGMOND AAN ZEE - Zaterdag 13 januari 2024 staat de 23e editie van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond op de fietskalender. Dit jaar belooft het evenement nog spectaculairder te worden met een uitdagend parcours en nieuwe elementen. Hoe zit het met bereikbaarheid? Waar is de start/finish? Hoe ziet het parcous eruit? Hier lees je alles dat je moet weten over deze iconische strandrace.

Parcours: Een uitdagende route

Het parcours van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond neemt de deelnemers mee op een 38 km-lange strandrace die start op de Boulevard Noord. Fietsers trotseren 18 km rechtstreeks naar de Pier in Velsen Noord voordat ze terugkeren naar de Boulevard Noord. Het laatste gedeelte van de race, slechts 500 meter, omvat een klim langs de vuurtoren, wat het einde van de uitdaging markeert.


 Website: https://www.gpgrootegmondpieregmond.nl/parcours

Noordpier - de eerste test

In Velsen Noord wacht de uitdaging om de Pier op te fietsen. Na deze inspanning verlaten de deelnemers het strand naar de Reyndersweg, om vervolgens een kilometer verder weer het strand op te gaan na het beklimmen van een trap.

Wijk aan Zee - Het moment voor klimmers

Wijk aan Zee belooft een beslissend moment in de race te worden, met een 500 meter lange klim naar Strandhotel Het Hoge Duin. Deze korte, venijnige klim heeft een maximaal stijgingspercentage van 8% en kan het verschil maken. Het Klimklassement, gesponsord door Strandhotel Het Hoge Duin, beloont de snelste klimmers in de wedstrijd en de snelste klimmers onder de cyclosportieven met een hotelarrangement.

Castricum aan Zee - Het meest spectaculaire onderdeel

Na 27 km is er een spectaculaire uitstap van het strand bij Castricum aan Zee. Het technische stuk omvat mul zand, een steile klim, trappen, en obstakels, waardoor het een van de meest spectaculaire onderdelen van de race is. Dit is vaak een bepalend moment in de wedstrijd.

Tijdslimiet

Deelnemers moeten rekening houden met een tijdslimiet van 3 uur vanaf de laatste start. Zorg ervoor dat je de eerste passage bij Castricum aan Zee binnen de limiettijd passeert om in de race te blijven. Deelnemers die deze limiet overschrijden, worden uit de wedstrijd gehaald.

Wil je deelnemen aan deze uitdagende strandrace? Schrijf je dan in via de officiële website vóór donderdag 11 januari 2024.

Mis de kans niet om deel te nemen aan de GP Groot Egmond-Pier-Egmond 2024 en beleef een onvergetelijke race langs de prachtige kust van Egmond aan Zee!

Bereikbaarheid

De GP Groot Egmond-Pier-Egmond is gemakkelijk bereikbaar. Hier is hoe je het beste bij de start van deze strandrace kunt komen.

Met de Fiets: Als je in de buurt van Egmond aan Zee woont, raden we je aan om met de fiets naar de start te komen.

Met de Auto: Egmond aan Zee blijft toegankelijk voor autoverkeer tijdens de GP Groot Egmond-Pier-Egmond, maar enkele wegen worden tussen 6.00 en 17.00 uur afgesloten. Dit betreft de Sportlaan, Boulevard Noord, Boulevard Zuid, Boulevard de Vassy, Vuurtorenplein en de noordzijde van de Watertorenweg. Als je met de auto komt, kun je gratis parkeren in Egmond Zuid. Stel je navigatiesysteem in op de Egmonderstraatweg en schakel het uit bij aankomst in Egmond aan Zee. Volg vanaf hier de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Vanaf Egmond Zuid is het ongeveer 5 minuten fietsen naar Sporthal de Watertoren. Vertrek op tijd vanwege verwachte drukte en parkeer alleen op toegestane plekken, aangezien hierop streng wordt gecontroleerd.

Tip! Overweeg om je auto te parkeren in Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef of op het parkeerterrein bij Sportpaleis Alkmaar. Door de laatste kilometers op de fiets af te leggen, bereik je de start met opgewarmde spieren en vermijd je de drukte. Volg de bewegwijzering naar Sporthal De Watertoren op de Watertorenweg, waar je onder andere je startbewijs kunt ophalen.

Openbaar Vervoer: Voor informatie over het openbaar vervoer kun je terecht op de websites van 9292, NS, en Connexxion.

Verblijf in Egmond aan Zee: Overweeg om in Egmond aan Zee te verblijven, zodat je gemakkelijk vanuit het hotel op de fiets kunt stappen voor de GP Groot Egmond-Pier-Egmond! Bekijk hier het speciale Hotel Zuiderduin arrangement dat is samengesteld voor alle deelnemers aan de GP Groot Egmond-Pier-Egmond.

Veelgestelde vragen: (via: bron)

Waar is de start en finish?
De start en finish is op de Boulevard Noord in Egmond aan Zee.

Wat zijn de starttijden?

Lees hier meer over de starttijden.

Waar is de helpdesk van Le Champion?
De helpdesk vind je in Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee.

Krijg ik een medaille? 
Alle deelnemers ontvangen bij de finish een medaille.

Waar kan ik mijn medaille laten graveren?

Je kunt jouw medaille tijdens het evenement laten graveren bij de graveer-stand.

Zijn er tijdslimieten?
Er wordt een tijdslimiet van 3 uur aangehouden vanaf de laatste start. Deelnemers die de eerste passage bij Castricum aan Zee buiten de limiettijd passeren worden uit de wedstrijd gehaald.

Is er tijdregistratie?
De tijdregistratie wordt verzorgt door Mylaps Event Timing door middel van een chip achterop jouw startnummer.

Waar vind ik mijn uitslag?
Klik hier voor de uitslagen.

Mijn uitslag klopt niet, wat nu?
Stuur een bericht naar Mylaps Event Timing met jouw startnummer en jouw wijziging.

Kan ik mijn uitslag laten verwijderen?
Stuur een bericht naar Mylaps Event Timing met jouw startnummer en jouw verzoek. Jouw gegevens worden dan geanonimiseerd.

Is er douche- en omkleedgelegenheid? 
Ja, in de sporthal is er omkleedgelegenheid. Bij VV Egmondia is er douchegelegenheid.

Kan ik mijn kledingtas ergens inleveren? 
In de tenten voor Sporthal De Watertoren kun je bewaakt je kleding inleveren.

Laat je kleding niet achter bij de startvakken en bind deze niet vast aan de hekken, want deze wordt direct na de start verwijderd.

Zijn er kluisjes?

Er zijn geen kluisjes of lockerwagen(s) aanwezig.

Welke verzorging krijg ik onderweg?
Lees hier meer over de verzorgingsposten.

Is er medische hulpverlening aanwezig?
Lees hier meer over de aanwezigheid van het Rode Kruis.

Zijn er toiletten onderweg?
Er zijn geen toiletvoorzieningen op de route.

Is er een prijsuitreiking? 
Ja, er is een prijsuitreiking. De eerste drie deelnemers per categorie ontvangen hier een speciale medaille.

Wat zijn de starttijden?

Lees hier meer over de starttijden van de Jeugd Race.