NN Egmond Halve Marathon 2024: Alles wat je moet weten!

Sport
Sportieve zondag voor de deur
Sportieve zondag voor de deur (Foto: (Stockfoto))

EGMOND AAN ZEE - Zondag 14 januari 2024 zal de NN Egmond Halve Marathon opnieuw het strijdtoneel zijn van een epische hardloopwedstrijd, met de Belgische atleet Koen Naert als een van de prominente deelnemers. Deze jaarlijkse winterklassieker staat bekend om de uitdagende route langs de Noord-Hollandse kust en door het schilderachtige Noordhollands Duinreservaat. Voor hardloopliefhebbers markeert dit evenement de start van het nieuwe jaar, met een competitief deelnemersveld en de altijd aanwezige uitdaging van wisselende weersomstandigheden en getijden.

Programma en Starttijden

Het hardloopevenement begint om 09:50 uur met de Egmond Mini Marathon in Egmond aan Zee, gevolgd door de Kwart Marathon om 10:25 uur en de NN Egmond Heroes Run om 10:48 uur. De Egmond Mini Marathon bij Camping Bakkum begint om 11:20 uur, en het hoogtepunt, de Halve Marathon, gaat van start om 12:16 uur.


Starttijden - (nnegmondhalvemarathon.nl)


Overzicht Egmond aan Zee - (nnegmondhalvemarathon.nl)

Bereikbaarheid

Pendelbussen

Egmond aan Zee is tussen 8:00 en 18:00 uur afgesloten voor inkomend auto- en motorverkeer. Binnen deze tijden is de bereikbaarheid mogelijk via pendelbussen, fietsen, of te voet. Het gebruik van de pendelbussen wordt sterk aanbevolen, en deze rijden over de autovrije Heilooër Zeeweg of de Hoeverweg rechtstreeks naar Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee. Vertrekpunten voor de pendelbussen zijn verspreid in Alkmaar en Heiloo.

Vertrektijden en Kaartjes

De pendelbussen vertrekken vanaf 8:30 uur en rijden elke 10 minuten naar Egmond aan Zee. Ze blijven operationeel tot 12:00 uur. Het gebruik van de pendelbussen vereist een QR-code, te vinden in het persoonlijke dashboard van deelnemers. Kaartjes zijn ook beschikbaar bij vertrek van de bussen voor €7,- per stuk, met gratis reizen voor kinderen tot 13 jaar.

Spitsperiode

Tussen 14:30 en 16:00 uur is er een piek in het aantal deelnemers dat Egmond aan Zee wil verlaten. Extra bussen worden ingezet, maar wachttijden kunnen voorkomen. Deelnemers kunnen overwegen tussen 14:30 en 16:00 uur te wachten in horecagelegenheden om wachtrijen te vermijden. Vijf pendelbussen blijven doorrijden tot 18:00 uur.

Openbaar Vervoer

Voor treinreizigers wordt aanbevolen uit te stappen op NS-station Heiloo en gebruik te maken van de pendelbussen, die zich op ongeveer 100 meter van het station bevinden. Informatie over het openbaar vervoer is beschikbaar op www.9292ov.nl, www.ns.nl, en www.connexxion.nl.

Auto

Auto’s kunnen worden geparkeerd op voorgestelde parkeerplaatsen, waarna pendelbussen verder reizen naar Egmond aan Zee. Aanbevolen parkeerplaatsen zijn P1 Alkmaar bij het Sportpaleis, P2 Alkmaar bij Bergermeer, en P4 Heiloo bij Noorderneg.

Parcours

De Halve Marathon start op de Boulevard Noord in Egmond aan Zee en omvat een uitdagende route van 21,1 km. Hardlopers trotseren 7 km over het strand, een klim in Castricum aan Zee, en een reis door het Noordhollands Duinreservaat. Verharde wegen leiden deelnemers terug naar Egmond aan Zee, met enkele pittige klimmen, waaronder de Bloedweg en de laatste uitdaging bij de Van Speijk Vuurtoren. De glorieuze finish wacht op slechts 200 meter vanaf de vuurtoren.


Parcours - (nnegmondhalvemarathon.nl)

Mis deze legendarische halve marathon niet en beleef de strijd om de top tijdens de NN Egmond Halve Marathon 2024!