Concert met internationaal karakter

Uitgaan
Gert van Hoef.
Gert van Hoef. (Foto: SCMAF.nl)

SCHAGEN - In de Grote kerk van Schagen vindt zaterdag 20 april 19:30 een concert plaats. Gert van Hoef zal hier het orgel bespelen. Het Dam orgel is een pareltje van een orgel en de organiserende stichting wil graag meer bekendheid geven aan dit prachtige instrument en dat wil men doen samen met deze organist.

Gert van Hoef is internationaal bekend, en heeft op Youtube meer dan 120.000 volgers aan zich weten te binden met zijn manier van orgelspel. Hij concerteert wereldwijd en wordt ook door een wereldwijd publiek op de voet gevolgd. Hij ontdekte het orgel echter pas op 13-jarige leeftijd. Al snel bleek Gert over aanleg te beschikken, wat voor zijn ouders een reden was om hem een orgel te geven. 

Vanaf 2008 kreeg hij thuis les en in januari 2009 deed Gert mee aan het Interclassicmusic Orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede. Daar behaalde hij de 1e prijs in zijn leeftijd- en muziekcategorie. In augustus 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij tweede op hetzelfde concours. Na op 1 juli zijn toelatingsexamen te hebben gedaan, studeerde Gert sinds september 2013 hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 27 juni 2015 wint Gert het Govert van Wijn Orgelconcours, dat jaarlijks plaatsvindt in de Grote Kerk te Maassluis.

Tickets

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland. Een stichting die haar oorsprong heeft in Flevoland, maar concerten organiseert door heel het land. De stichting wil met haar concerten orgels promoten. Kaarten zijn te koop via www.scmaf.nl/evenementen. Als je de kaarten online koopt krijg je korting. Kaarten aan de deur zijn 10,- euro per stuk voor bezoekers vanaf 16 jaar.