Uitslaande brand en rookwolken blijken filmopnames

112-nieuws
Uitslaande brand en rookwolken blijken filmopnames
Uitslaande brand en rookwolken blijken filmopnames (Foto: Flashphotonl)

De brandweer werd donderdagavond rond 18:50 uur gealarmeerd voor een mogelijke uitslaande brand nabij de Rotterdamsedijk in Schiedam. Drie brandweervoertuigen en meerdere politiewagens gingen met spoed onderweg. Eenmaal ter plaatse troffen de hulpdiensten een auto aan die volledig in brand stond op het terrein tussen de Marconistraat in Rotterdam en de Rotterdamsedijk in Schiedam. De auto bleek bewust in brand gestoken te zijn voor filmopnames.

Door de brand kwamen er flinke rookwolken vrij. In het centrum van Schiedam was dan ook duidelijk zwarte rook zichtbaar die in de straten hing. De brandweer hoefde echter niet in actie te komen. De aanwezige crew had de situatie onder controle en bluste de brand zelf.

Met vele acteurs en figuranten werd vanavond een scene opgenomen waarbij dus een auto in brand was gevlogen. De opnames zijn voor de film “Hardcore Never Dies” van regisseur Jim Taihuttu. De film gaat over de Hollandse hardcore scene en gabbercultuur in de jaren negentig. De hoofdrol wordt gespeeld door Jim Deddes, een Nederlandse acteur die verschillende rollen heeft gespeeld in films en musicals, en op TV gespeeld heeft in onder andere Mocro Maffia. De film zou eind 2023 uit moeten komen

Bron : FlashphotoNL