Meer dan 2.000 bezoekers op Nieuwbouwdag Schiedam 2019!

Algemeen

Schiedam - Ruim zestig procent van de beschikbare Schiedamse woningen wordt op dit moment verkocht aan niet-Schiedammers. Vooral Rotterdammers ontdekken hoe leuk Schiedam is. Niet alleen het historische centrum, maar ook de groene, duurzame nieuwbouwwijken spreken aan. De Nieuwbouwdag Schiedam trok op zaterdag 2 november dan ook zo’n 2.000 bezoekers uit de hele regio. Zij bezochten in de sfeervolle foyer van Theater aan de Schie o.a. de stands van de nieuwbouwprojecten.

De Nieuwbouwdag-bezoekers maakten kennis met lopende en toekomstige bouwprojecten, met alle met hypotheekverstrekkers en financieel adviseurs, en met de activiteiten van Stichting Promotie Schiedam. Wethouder Fahid Minhas van o.a. Bouwen en Wonen liep de hele middag rond om persoonlijk antwoord te geven op uiteenlopende vragen. Alexander Keizer, Woningbouwregisseur van de gemeente Schiedam, is naast zo’n zeventig bouwprojecten ook druk bezig met de nieuwe Woonvisie die in de Stadsvisie wordt opgenomen: “De makelaars en projectontwikkelaars hebben deze middag hun beste been voorgezet. En wij hebben als gemeente heel veel goede informatie kunnen ophalen. De bezoekers gaven op onze magneetpanelen aan waar en hoe ze graag willen wonen. Projectontwikkelaar WhoonApart heeft positieve gesprekken gehad met bezoekers over de ontwikkelingen in het Glaskwartier, het terrein van de voormalige Glasfabriek. In de stand van Ontwikkel Combinatie Schieveste konden mensen zien welke mogelijkheden het gebied Schieveste heeft. We zijn blij dat we met de Starterslening van de gemeente Schiedam ook jonge starters de woningmarkt op kunnen helpen. En dat we mensen die in hun huidige huis een funderingsprobleem hebben, via het Servicepunt Woningverbetering kunnen helpen met laagrentende leningen om hun woning weer toekomst klaar te maken. We nemen alle wensen mee in de vorming van de nieuwe Stadsvisie.”

Met de slogan ‘Schiedam groeit. Groei jij mee?’ werkt Schiedam aan de nieuwe Stadsvisie waarvoor ideeën voor 2040 en later door ‘het gele team’ werden opgehaald.

Acht volle bussen met bijna 200 mogelijke woningkopers reden zaterdagmiddag door heel Schiedam om de nieuwbouwlocaties te bekijken en in de bus de plannen daarvoor te beluisteren. In de foyer van Theater aan de Schie kregen zij door makelaars en projectontwikkelaars uitgelegd in welk stadium de plannen zijn, en konden zij zich inschrijven voor nieuwbouw. Hypotheekverstrekkers en financieel adviseurs gingen in op de laatste ontwikkelingen en maakten afspraken.

Betaalbare woningen

Ilze Tas, (senior) beleidsadviseur Wonen van de gemeente, is zeer tevreden over het resultaat van de dag: “Bezoekers vinden het altijd leuk om op bouwplekken te kijken en ook een beetje in de toekomst te spieken. Het is een mooie Schiedamse gewoonte om Schiedammers goed te laten meedenken over hun eigen stad.”