Informatieborden bij monumenten onthuld

Algemeen
Wethouder Anoushka Biekman (rechts) onthult een informatiebord.
Wethouder Anoushka Biekman (rechts) onthult een informatiebord. (Foto: Gemeente Schiedam)

De toeristische bewegwijzering in de binnenstad is vernieuwd en bij twintig monumenten zijn nieuwe informatieborden geplaatst. Met deze borden kunnen toeristen en inwoners beter hun weg vinden naar, en informatie krijgen over de bezienswaardigheden in de binnenstad.

Woensdag onthulde wethouder Anouschka Biekman het informatiebord bij het oudste monument van Schiedam: de ruïne van het Huis te Riviere.
Wethouder Biekman: “Onze historische binnenstad heeft veel te bieden aan Schiedammers en mensen die Schiedam bezoeken. Daarom ben ik blij met deze nieuwe borden. Zo kunnen we het verhaal van Schiedam op cultureel en historisch gebied nog beter onder de aandacht brengen.’’
De informatieborden bij de monumenten vertellen de geschiedenis van de gebouwen. Zo hangen er informatieborden bij de Grote Kerk, het Proveniershuis en de Korenbeurs. De vernieuwde bewegwijzering zorgt voor een goede bereikbaarheid en vindbaarheid en leidt iedereen naar de mooiste culturele en toeristische plekken. Op de nieuwe bewegwijzering is ook een toeristische wandelroute te vinden.
Bij de onthulling vertelde archeoloog Jurrien Moree van Archeologie Rotterdam meer over de ruïne: “Het is goed dat bewoners en bezoekers de verhalen leren kennen van de belangrijke monumenten in de stad. Bijna 750 jaar geleden was de ruïne onderdeel van een groot rechthoekig kasteel van Aleida van Holland, dat strategisch was gelegen aan de Schie. Het strekte zich uit tot halverwege het tegenwoordige Stadserf. Gelukkig is er nog een deel bewaard gebleven.”