Wijken Welkom in het Stedelijk museum is feestelijk gestart

Nieuws
Schiedammers uit Groenoord bezoeken het museum tijdens de eerste editie van Wijken Welkom.
Schiedammers uit Groenoord bezoeken het museum tijdens de eerste editie van Wijken Welkom. (Foto: Aad Hoogendoorn)

Wijken Welkom, een initiatief waarbij Stedelijk Museum Schiedam alle Schiedammers uitnodigt voor een gratis wijkavond in het museum, is feestelijk gestart. Tijdens de eerste Wijken Welkom avond zijn er ontzettend veel Schiedammers uit de wijk Oost langsgekomen.

Groenoord is welkom op donderdag 16 mei

Er is genoten van muziek- en dansoptredens, heerlijke hapjes uit de wijk en veel kinderen zijn creatief bezig geweest in het Atelier. En dit is nog maar de start van Wijken Welkom. Op donderdag 16 mei kunnen alle bewoners uit de wijk Groenoord een gratis kijkje nemen in het museum.

Alles uit de wijk Groenoord

Het museum organiseert de Wijken Welkom avonden samen met de wijken. Dit keer zijn er heerlijke, gratis hapjes uit de Marokkaanse, Somalische en Nederlandse keuken. Er is live muziek van onder andere het vrouwenkoor Green Forest Selection, zanger Nani Kry en stadsdichter Kershawn Rijssel. In de kapel van het museum kunnen dansliefhebbers genieten van de breakdance optredens van HipHop010. Kinderen en families kunnen ook tijdens deze Wijken Welkom avond weer creatief aan de slag in het Atelier. Speciaal voor hen is er een leuke workshop.

Met de bus

Het feest begint om 19.00 uur op de Hoogstraat 112 en eindigt om 21.00 uur. Wie het gezellig vindt, kan met de bus meerijden naar het museum. We verzamelen om 18.30 uur op twee locaties: wijkcentrum de Brug (Heijermansplein 35) en de activiteitenruimte van de Van Beethovenflat (Van Beethovenplein 161).

Natuurlijk word je ook weer teruggebracht. We horen het graag als je een rollator of rolstoel meeneemt in de bus. Stuur daarover een bericht naar Meerten Zegers: meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Geen kaartje nodig

Je hebt geen kaartje nodig voor Wijken Welkom. ‘Je kunt je wel aanmelden via ons Facebook Event of door mij een berichtje te sturen, dan weten we op hoeveel mensen we ongeveer moeten rekenen’, vertelt Zegers.

‘Ook als je nog vragen hebt, kan je mij een bericht sturen’. Meerten is te bereiken via meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Met dank aan

Wijken Welkom wordt mogelijk gemaakt dankzij gemeente Schiedam, VSBfonds, VriendenLoterij Fonds, Fonds 21, Mondriaan Fonds en eenmalige steun van de G.Ph.Verhagen-Stichting.

Kijk hier voor meer informatie op www.stedelijkmuseumschiedam.nl/activiteiten