Schiedam een stuk aantrekkelijker dan vorig jaar

Nieuws
Mooie plaat van de lange haven in Schiedam.
Mooie plaat van de lange haven in Schiedam. (Foto: Ferdy Francis)

Uit recent onderzoek van Atlas Research is gebleken dat Schiedam op de 12e plek staat van meest aantrekkelijke steden in Nederland. 

Vorig jaar stond Schiedam op plek nummer 33, wat wijst op een significante stijging in een korte tijd. Deze score van aantrekkelijkheid meet Atlas Research jaarlijks op basis van de woonaantrekkelijkheidsindex. Deze index bestaat uit bepaalde indicatoren zoals culinair aanbod, cultureel aanbod, veiligheid, bereikbaarheid en nabije natuurgebieden.

“Dit betekent dat Schiedam hoger heeft gescoord op deze factoren, wat betekent dat we samen goed bezig zijn om van Schiedam een aantrekkelijke stad te maken”, laat Citymarketing SDAM weten die onlangs de eerste plaats als citymarketeer in de wacht sleepte. Amsterdam is volgens de index de aantrekkelijkste stad om te wonen in Nederland. Voor de atlas van dit jaar is het accent gelegd op de aanwezigheid van kwalitatief hoogwaardig ‘groen en blauw’: bomen, parken, grachten en plassen. Dan gaat het om het groen en blauw in de wijken zelf en in de wijdere omgeving. Rotterdam komt op een achtste plaats en buur Vlaardingen staat op een negentiende plek.