Grofvuil laten ophalen of wegbrengen in Schiedam? Zo werkt dat in 2023!

Nieuws
Waar kun je je grofvuil wegbrengen of op laten ophalen in Schiedam?
Waar kun je je grofvuil wegbrengen of op laten ophalen in Schiedam? (Foto: PR)

SCHIEDAM - Waar breng je die oude stoel die je niet meer ziet zitten naar toe? En waar moeten die oude planken heen die je niet meer gebruikt? Je kunt in Schiedam allerlei soorten afval zelf direct wegbrengen of laten ophalen. Maar hoe werkt het grofvuil laten ophalen of wegbrengen in Schiedam? En welke materialen kun je aanbieden? In dit artikel vind je een overzicht.

Milieustraat Schiedam

Er is een milieustraat in Schiedam. Hier kun je op vertoon van de afvalpas terecht met onder andere grof afval, tuinafval, klein chemisch afval, textiel, elektrische apparaten en bouw/sloopafval. Er is één afvalpunt van Irado waar je je grofvuil uit Schiedam kunt wegbrengen op afspraak. Het adres van het afvalbrengstation in Schiedam is Fokkerstraat 550, Schiedam.

Grofvuil Schiedam openingstijden

Dit zijn de openingstijden van de milieustraat in Schiedam. Let op: het is alleen op afspraak.

Maandag8:00 tot 16:00 uur
Dinsdag8:00 tot 16:00 uur
WoensdagGesloten
Donderdag8:00 tot 16:00 uur
Vrijdag8:00 tot 16:00 uur
Zaterdag8:00 tot 16:00 uur
ZondagGesloten

Grofvuil Schiedam aanmelden

Ben je niet in de gelegenheid zelf grofvuil in Schiedam of grof tuinafval naar de milieustraat te brengen? Maak (online) een afspraak!

Grofvuil laten ophalen Schiedam

Ben je niet in de gelegenheid om je grof afval weg te brengen naar de milieustraat in Schiedam? Maak dan een afspraak, zodat Irado het bij je komt ophalen. De ophaaldagen zijn afhankelijk van je adres en de drukte bij Irado. Het grofvuil in Schiedam wordt altijd opgehaald tussen 7.30 - 16.00 uur. Houd rekening met de volgende aanbiedregels voor grof afval:

  • Zet het grofvuil op de afgesproken dag tussen 5.00 uur tot 7.30 uur buiten op straat. Je hoeft hiervoor niet thuis te blijven.
  • Plaats het grofvuil voor je woning op de doorgaande weg. Plaats het grofvuil niet op je eigen erf of op de stoep.
  • Zorg ervoor dat het vrij aan de weg staat, dus niet tegen een boom of lantaarnpaal. Plaats het grofvuil niet op de stoep.
  • Plaats het grofvuil zodanig dat de chauffeur er met het voertuig gemakkelijk bij kan.
  • De stukken mogen niet langer zijn dan 1,80 meter en niet zwaarder dan 30 kg.
  • Kleine stukken moeten goed en stevig gebundeld zijn.
  • Losse artikelen die niet gebundeld kunnen worden, graag aanbieden in open dozen en/of zakken.
  • De totale hoeveelheid mag per huishouden per grofvuilafspraak niet meer bedragen dan 1m3.

Ophaaldagen grofvuil Schiedam

De ophaaldagen van grofvuil in Schiedam zijn verschillend. Maak een afspraak om zelf een dag uit te kiezen om je grofvuil in Schiedam op te laten halen.

Afvalkalender Schiedam

De persoonlijke afvalkalender van Schiedam geeft je een duidelijk overzicht van de dagen waarop Irado op jouw woonadres de minicontainer of kliko aan huis komt legen. Vul hier je postcode en huisnummer in om te zien wanneer welk afval wordt opgehaald in Schiedam.