De aftrap van de campagne van de Partij voor de Dieren Zuid-Holland, waar wij ook op kunnen stemmen, vond afgelopen weekend in Leiden plaats.
De aftrap van de campagne van de Partij voor de Dieren Zuid-Holland, waar wij ook op kunnen stemmen, vond afgelopen weekend in Leiden plaats. (Foto: PvdD)

PvdD Zuid-Holland wil meer natuur en minder glastuinbouw voor sierteelt

Politiek

In Leiden vond het afgelopen weekend de aftrap van de campagne van de Partij voor de Dieren (PvdD) Zuid-Holland plaats. De provincie heeft volgens deze partij belangrijke taken op het gebied van bescherming van de natuur en wilde dieren, milieu, ruimtelijke ordening en regionale economie. Het campagneteam heeft bij de aftrap haar verkiezingsprogramma en speerpunten nader toegelicht.

“Zuid-Holland heeft de minste natuur van alle provincies, namelijk 6 procent en dat moet méér worden,” vindt de Partij voor de Dieren. “Mensen moeten in hun omgeving kunnen recreëren en ook dieren moeten in onze dichtbevolkte provincie leefruimte hebben. Natuurgebieden moeten verbonden worden, zodat dieren zich vrij kunnen verplaatsen.” De Partij voor de Dieren wil dat de provincie als overheid verantwoordelijkheid neemt voor de opvang en het vervoer van gewonde in het wild levende dieren en het niet afschuift op de samenleving.

De PvdD wil dat de provincie zorgt voor opvang en vervoer van in het wild leven dieren

“Door méér natuur, een economie die binnen de draagkracht van de aarde blijft, verkleining van onze ecologische voetafdruk, nadruk op welzijn van mens en dier kunnen we de diverse crises, zoals de klimaatcrisis, watercrisis, stikstofstofcrisis, biodiversiteitscrisis en wooncrisis in samenhang aanpakken en oplossen.”

De partij zet in op een gezonde leefomgeving met schoon (drink)water, schone lucht en een schone bodem en kiest voor een “voortvarende aanpak van grote vervuilers, zoals Chemours, de fossiele industrie en de intensieve veehouderij. De landbouw moet diervriendelijk, duurzaam, kleinschalig en regionaal worden en de boeren helpen we omschakelen naar natuurvriendelijke methodes, die wél toekomstbestendig zijn.” Ook wil de partij ondernemers helpen bij omschakeling van de glastuinbouw van energieslurpende sierteelt naar biologische productie van voedsel voor de regio. “Door vermindering van de intensieve veehouderij komt er ruimte vrij die grotendeels benut kan worden voor meer natuur en voor een kleiner deel voor meer betaalbare, duurzame en natuurinclusieve woningen.”

De PvdD vindt verder dat Zuid-Holland fossielvrij moet worden en bedrijven en inwoners moeten worden begeleid naar een duurzame samenleving. Dat betekent: zonne-energie, windmolens en waterkracht in plaats van kolen, gas, biomassa en kernenergie.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten van Zuid-Holland, Carla van Viegen: “We willen mensen met ons verkiezingsprogramma en onze speerpunten inspireren, hoop geven voor de toekomst en verbinden. Mens, dier en natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door beter te zorgen voor onze planeet én al haar inwoners bieden we toekomstige generaties een leefbare planeet. Je kunt nú nog kiezen!”

Afbeelding
Ontdek geheime steegjes in het Schiedamse huis voor muziekfotografie in de kunstweek Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Ruud van der Pol en Jan Boumans: 'Wie komt de denktank Noordrand2025 versterken?' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Filmische dreampop van HAEVN komt in extra intieme setting naar Schiedam Algemeen 31 jan, 14:23
Afbeelding
Leven in de Rotterdamse haven centraal in Natuurcafé Algemeen 31 jan, 13:08
Afbeelding
Luke Verburg naar WK veldrijden Sport 31 jan, 07:08
Afbeelding
PPSC blijft meedoen voor de prijzen Sport 30 jan, 14:23
Afbeelding
Zeven Schiedamse judoka's naar NK Sport 30 jan, 13:13
Afbeelding
Schiedam: Sport in het kort Sport 30 jan, 12:34
Afbeelding
Het International Dutch Distillers Festival Schiedam nog groter dan vorig jaar Algemeen 30 jan, 11:50
Afbeelding
En de trotse winnaars zijn.... Sport 30 jan, 09:50
Afbeelding
Prachtig plaatje: Schiedamse polder Algemeen 28 jan, 12:34
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven voor Appeltjes van Oranje 2023 Algemeen 27 jan, 14:23
Afbeelding
Foto van de week: donkere wolken Algemeen 27 jan, 12:34
Afbeelding
Varend Corso Westland trapt editie 2023 af Algemeen 26 jan, 21:40
Afbeelding
Echtpaar van de Graaf is 65 jaar getrouwd Algemeen 26 jan, 12:34
Afbeelding
Geuzenpenning 2023 gaat naar Myanmarese organisatie AAPP Algemeen 26 jan, 11:44