Clyde Marengo gaat naar Volendam

Sport
Clyde Marengo is geselecteerd voor Oranje Onder19, traint op de Handbal Academie op Papendal en speelt komend seizoen bij topclub Volendam. (Foto: NHV)
Clyde Marengo is geselecteerd voor Oranje Onder19, traint op de Handbal Academie op Papendal en speelt komend seizoen bij topclub Volendam. (Foto: NHV)

Het is inmiddels ruim een jaar geleden, dat Clyde Marengo en leeftijdsgenoot Loeka Hendriks hun debuut maakten in de hoofdmacht van eerste divisionist DWS. “Die gasten hebben zoveel talent. Die gaan het maken”, was het onderschrift bij dat eerste optreden.

Dat deden ze toen in een door de vorige generatie gedomineerd team. Inmiddels heeft de jongere lichting het heft in handen genomen. Sindsdien is van een mager bestaan in de eerste divisie geen sprake meer. “We zijn zesde en staan een punt achter de top vijf”, ziet Marengo, die al als vierjarige met handbal begon en nu onder de hoede van nationale coaches op sportcentrum Papendal woont, traint en studeert. Maar DWS is toch zijn thuis. “Ik heb er als junior jarenlang de wedstrijden van Heren-1 gevolgd. Dan is het fantastisch als je daarin als 17-jarige mag debuteren. We hebben een geweldige groep en dat vertaalt zich in mooie resultaten.”

Daar mag het voor Marengo en Hendriks niet bij blijven. Ze hopen oor te groeien en ooit het grote Oranje, dat internationaal inmiddels opmerkelijk goed scoort, te bereiken en net hun club Champions League te spelen. “Maar”, is hen gezegd, “als jullie je verder willen ontwikkelen, moet je niet in de eerste divisie blijven.” Dat gaat nu ook gebeuren. Clyde Marengo heeft zich (”hoewel de handtekeningen nog niet gezet zijn”) gemeld bij topclub Volendam. Met het gevolg, dat hij zijn DWS ‘in de steek’ laat. Hij weet en hoort, dat die overstap hem door het thuisfront gegund wordt. “Ze snappen waarom ik dat doe. Ik heb er heel veel zin in.” Dat heeft zeker ook te maken met zijn ambities. “Ik ben in Schiedam de leider in het veld. Dat wil ik hogerop ook worden: de grote meneer. Hoe ik dat denk te bereiken? Door hard en veel te trainen met goede spelers. Vandaar, dat ik voor Volendam gekozen heb”.