Sportpark WA blijft zakken: ‘Bizar’

Sport
Rood-witte linten en hekken zijn veelal een slecht signaal. Zo ook op sportpark Willem-Alexander, waar twee kunstgrasvelden tot gevaarlijk gebied verklaard zijn. (Foto: RWM)
Rood-witte linten en hekken zijn veelal een slecht signaal. Zo ook op sportpark Willem-Alexander, waar twee kunstgrasvelden tot gevaarlijk gebied verklaard zijn. (Foto: RWM) (Foto: )

Bij KethelSpaland voetballen 6 seniorelftallen en 45 jeugdteams. Om de week speelt de helft thuis. Die moeten het op Sportpark Willem-Alexander voorlopig stellen met één kwetsbaar natuurgrasveld en twee kunstgrasvelden. Dat wordt passen en meten. 

Twee andere kunstgrasvelden zijn in de ban gedaan, omdat daar opnieuw verzakkingen zijn geconstateerd en tot gevaarlijk en verboden gebied verklaard. “Niet te geloven”, verzucht oud-voorzitter Pim Koning, die destijds intensief betrokken was bij de ontwikkeling van het sportcomplex op en naast de A4-tunnel. “Uniek”, heette het toen. Het was ook de teneur van de lofzang, die in 2016 bij de opening werd ingezet. Dat bleek niet veel later, toen de eerste verzakkingen zich aandienden, nogal misplaatst. Tegelijk begon een juridische steekspel met Aannemerscombinatie A4all, dat door het Schiedamse stadskantoor verantwoordelijk werd gehouden voor de sores. Intussen werd in al 2018 één van de kunstgrasvelden voor veel geld gestript en geëgaliseerd. Het is nu opnieuw ‘no go’ gebied.

“Bizar. Wat er nu gebeurt gaat me zeer aan het hart. Wat ik op foto’s gezien heb is echt schrikbarend”, reageert Koning. “Om het sportpark toch maar vooral in 2016 te kunnen openen is de aanleg toen in de hoogste versnelling gezet. Als de aannemer een jaar meer de tijd gekregen had en wij nog even op Kethel waren gebleven, was er meer zorg aan de aanleg besteed en was mogelijk veel onheil voorkomen. In Rotterdam gaat de gemeente ervoor om zijn zaakjes voor 100 procent voor elkaar te hebben. Hier is 80 procent blijkbaar genoeg en zit de club met de gevolgen.”.

Koning wijst ook op het verzakte voorplein. “Destijds heeft toenmalig wethouder Fahid Minhas me verzekerd, dat dat met voorrang hersteld zou worden. Alles ligt er nóg steeds schots en scheef.”