Solo-expositie Kevin Langedijk

Uit
Kevin Langedijk werkt hier aan zijn werk 'Sunkissed'.
Kevin Langedijk werkt hier aan zijn werk 'Sunkissed'. (Foto: Art Gallery Voûte)

Art Gallery Voûte geeft zondag alle ruimte aan grafisch ontwerper Kevin Langedijk. Hij is de eerste kunstenaar die een solotentoonstelling krijgt in de accommodatie, die deel uitmaakt van Art Centre Schiedam.

Door Kor Kegel

Het wordt een solo-expositie met veel kleur en abstracte kunst, maar ook met verwijzingen naar stripverhalen en comics. Hij knipoogt bijvoorbeeld naar Batman, Superman en Spiderman.

Edwin Voûte kent hem al tien jaar. “Edwin ontdekte mijn talenten,” zegt Kevin Langedijk. “Hij stimuleerde me om meer werk te maken en vanaf het begin was het een succes. Ik kon deelnemen aan zijn Holland Expo’s in Londen en Ibiza. Er is een plezierige samenwerking uit ontstaan.”

Kevin Langedijk, geboren in Hardinxveld en nu wonend in Schiedam, werd in Rotterdam opgeleid tot grafisch ontwerper. In dat vak kon hij zijn voorliefde kwijt voor de kleurrijke vormgeving van Amerikaanse comics en de popartkunstenaars. Hij voelde zich aangetrokken door de dynamische reclamewereld. Daardoor werkte hij steeds op het snijvlak van de kunstwereld en het commerciële bedrijfsleven. Dat was met veel succes. Hij had opdrachtgevers in New York, Hongkong, Singapore, Rome en Parijs en in al die steden woonde hij ook voor langere tijd. Hij maakte van binnenuit kennis met de internationale wereld van lifestyle- en modemerken.

Hij maakt kleurrijk werk, dat omschreven wordt als een mix van popart, neopop en graffiti. Je ziet dat hij duidelijk geïnspireerd is door Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Jeff Koons en Banksy. Ongeveer tien jaar geleden ging hij zich toeleggen op kunstwerken, waarin hij de consumptiemaatschappij scherp observeert. Zijn werken zijn terug te vinden in gerenommeerde galeries in Parijs, Knokke, Ibiza, Naples (Florida) en Schiedam. De 41-jarige kunstenaar werkt in opdracht, maar maakt ook vrij werk, beide vanuit zijn atelier in de voormalige werkplaats van Pietersen Elektriciteit aan de Westhavenkade in Vlaardingen.

De opening van zijn solo-expositie bij Art Gallery Voûte aan de Lange Nieuwstraat 191 vindt aanstaande zondag plaats om 12.00 uur. De galerie is die dag tot 19.00 uur geopend.