Expositie Arjan Elenbaas in Glasfabriek

Uit
Arjan Elenbaas gaat exposeren.
Arjan Elenbaas gaat exposeren. (Foto: PR)

Arjan Elenbaas exposeert 31 maart zijn werk in Ultraum, de voormalige Glasfabriek Schiedam. De Schiedamse tekenaar en zeefdrukker Arjan Elenbaas ziet zijn omgeving als de grote inspiratiebron voor zijn werk. Zijn waarnemingen en leefomgeving staan centraal. Inspiratie vindt hij in het dagelijkse. 

Hoewel Arjan Elenbaas bekend is van zijn stadsgezichten, laat hij zich bij vanaf 31 maart van een andere kant zien.
De werken zijn groter dan men gewend is van Elenbaas. Het is duidelijk dat de maker het experiment is aangegaan: in formaat, werkwijze én onderwerp. Elenbaas lijkt zijn Zeeuwse komaf te omarmen en in plaats van statige architectuur, zien we bomen en dijken. De metershoge werken geven blijk van urgentie. En waar de stadsgezichten in oplage werden gemaakt, laat hij in deze expositie enkel unieke werken zien.

Zeefdrukkunst is meer dan een uitstervend ambacht. Er is experiment mogelijk en dat laat Elenbaas met deze serie haarfijn zien. De werken zijn vanaf 31 maart te zien in Ultraum, gelegen op het bedrijventerrein van de voormalige Glasfabriek aan de Buitenhavenweg in Schiedam. De feestelijke opening start om 16.00 uur. De expositie is tot en met 14 mei te zien. 

Openingstijden Ultraum: Vrijdag van 16.00 tot 23.00 uur, zaterdag en zondag van12.00 tot en 23.00 uur.