Streekhof koopavond tot 20:00 uur

Algemeen
De koopavond bij winkelcentrum Streekhof gaat van 21:00 uur naar 20:00 uur.
De koopavond bij winkelcentrum Streekhof gaat van 21:00 uur naar 20:00 uur. (Foto: Pixabay)

BOVENKARSPEL - Koopavond, zoals de consument het gewend is van vroeger, is op zijn retour. In de huidige 24-uurseconomie is het niet langer broodnodig om de boodschappen op donderdagavond te kunnen doen.

Desondanks blijft het gezellig om te winkelen in de avonduren. Vooral in een overdekt winkelcentrum zoals het Streekhof in Bovenkarspel, waar alles bij 60 winkels onder één dak te vinden is. Daarom behoudt het centrum de donderdag als koopavond, maar vanaf heden tot 20:00 uur.

‘Koopavond lastig rendabel’

Garm Besseling, centrummanager van winkelcentrum Streekhof: “Veel winkeliers merken al jaren dat het aantal bezoekers op de koopavond terugloopt. Mensen spreiden hun boodschappen waardoor een koopavond lastig rendabel te krijgen is. Uit een peiling blijkt dat de meeste ondernemers liever een uurtje korter open zijn, tot 20:00 uur in plaats van tot 21:00 uur. Zij verplaatsen het uur liever naar de maandagochtend. Het bestuur heeft dan ook besloten om de koopavond op donderdag tot 20:00 uur te houden. Alleen supermarkt Albert Heijn blijft open tot 21:00 uur. We zien dit als een vooruitgang. Door zoveel mogelijk de eenheid te bewaren maken we de koopavond weer druk en de moeite waard.”

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van het lokale Nieuwsblad.

Agenda