Vanuit Uitgeest elektrisch fietsen door Noord-Holland

Algemeen
Fietsen vanuit Uitgeest.
Fietsen vanuit Uitgeest. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Weliswaar zijn de binnenactiviteiten van Dorpshuis De Zwaan, aan Middelweg 5, door corona nog steeds van de agenda gehaald, maar de buitenactiviteiten gaan daarentegen gewoon door; waaronder fietstochten voor senioren met een e-bike door onze prachtige provincie.

Elke woensdag met goed weer

“De fietstochten met de e-bike organiseren we al een behoorlijk aantal jaren. Eerst waren dat fietstochten met de gewone fiets en reden we veel kortere afstanden. Maar met een e-bike kunnen de deelnemers makkelijker een flink eind fietsen. De afstand die we fietsen is ongeveer 60 a 70 kilometer door Noord-Holland”, laat coördinatrice Carla van Megen van Stichting Uitgeester Senioren, kortweg SUS, weten.

Op de pedalen

Komende woensdag 9 juni kunnen de senior e-bikers weer op de pedalen. Dat hangt weliswaar van het weer af want met slecht weer gaat de tocht niet door. Carla: “We starten om 9.30 uur vanaf De Zwaan en fietsen eerst met wind tegen en het liefst terug voor de wind. Onderweg drinken we ergens koffie met wat lekkers er bij. Deelnemers nemen hun eigen broodje mee, dat ergens onderweg in de natuur wordt opgegeten.”

Elke week andere tocht

De organisatie heeft voor elke week een andere tocht uitgezet, zodat variatie gewaarborgd is. Rond 15.00 uur zijn de deelnemers weer terug bij het dorpshuis. Deelname kost niets. Koffie, thee met wat lekkers erbij zijn voor eigen rekening. Inlichtingen: Arie Sengers, tel. 06-21430570.

Doortrappen met subsidie

Naast de wekelijkse toertochten heeft SUS nog een ander fietsonderdeel voor de senioren. “Het project ‘Doortrappen in Uitgeest’ gaat binnenkort van start. Wanneer precies is nog niet bekend. We wachten nog op subsidie van Provincie Noord-Holland. Die subsidie is inmiddels al wel goedgekeurd, dus de cursus gaat door. Ons project staat voor veiliger fietsen tot je honderdste. Dit onderdeel houden we voor het eerst. We attenderen de deelnemers op het dragen van een helm. Ook wordt aanbevolen een spiegel op het stuur te monteren. Het gaat bij deze cursus om fitheid, veiligheid, preventie en kennis van de verkeersregels”, geeft Carla aan.

Meer activiteiten

Vanuit het project worden in de toekomst meer activiteiten georganiseerd, zoals gratis fietslessen en oog- en gehoortesten. Meer informatie is te krijgen via SUS, tel. 0251-319020 en 06-2575 6263 of via de mail s.u.s@inter.nl.net. Op de site van SUS, www.uitgeestersenioren.nl, komt binnenkort de bekendmaking wanneer ‘Doortrappen in Uitgeest’ van start gaat.

Op de pedalen door mooi Noord-Holland.