De steeg tussen De Sluiswachter en de Anna van Renesselaan, waar de mishandeling vrijdagavond 21 januari plaatsvond.
De steeg tussen De Sluiswachter en de Anna van Renesselaan, waar de mishandeling vrijdagavond 21 januari plaatsvond. (Foto: Bert Westendorp)

Dader gezocht van zware mishandeling

Algemeen

UITGEEST – Over het algemeen is het buurtje, waar De Sluiswachter ook deel van uitmaakt, een rustige wijk. Maar dat was vrijdagavond rond 21.10 uur een ander verhaal. Een zeventienjarige Uitgeester die een straatje om ging, werd op een paar honderd meter van zijn huis in het steegje bij De Sluiswachter, plotseling zonder enige aanleiding, grof mishandeld. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. 

17-jarige Jur slachtoffer

“Die avond liep het slachtoffer door de steeg, toen hij uit het niets werd aangevallen door een onbekende man en verschillende malen hard op zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld”, laat de politie weten.

Gebit

Aan De Sluiswachter doet de vader van Jur zijn verhaal. “Jur moet onder behandeling van een keel- neus- en oorarts. Zijn gebit is door de mishandeling ernstig beschadigd en moet behandeld worden om al zijn tanden weer recht te zetten en ontstekingen tegen te gaan. Ook is zijn neus gebroken. Het is ongelooflijk. De politie vertelde ook dat ze zoiets in Uitgeest nog niet hadden meegemaakt. Het is ook een buurt waar, voor zover ik weet, nooit iets ernstigs is gebeurd,”

Dat laatste wordt bevestigd door een jonge vrouw die op het veldje pal voor De Sluiswachter haar hond uitlaat. “Zelf woon ik in de buurt van Albert Heijn. Ik heb hier nooit iets gemerkt van dit soort dingen.”

‘Vreselijk’

Een buurtbewoonster die bij de smalle doorgang van De Sluiswachter naar de Anna van Renesselaan loopt, woont verderop in wijk De Kleis en schrikt van de mededeling dat de steeg vrijdag het toneel was van een zware mishandeling. “Vreselijk, zoiets verwacht je niet in deze rustige buurt.”

Signalement
De verdachte is een man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Tijdens de mishandeling droeg hij een zwarte muts en sjaal. Hij had een grijze jas tot op de heup aan met een gele driehoek op de borst of op de mouw.

Getuigen

De recherche zit er bovenop en komt graag in contact met getuigen die zich nog niet hebben gemeld. Ook roept de recherche bewoners in de omgeving van de Sluiswachter op om eventuele camerabeelden te delen. De recherche heeft inmiddels in de buurt ook flyers uitgedeeld, met daarin in een oproep informatie te delen.

De politie is te bereiken via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. Tips of beelden kunnen ook gestuurd worden via het tipformulier dat staat op deze site van de politie.

Afbeelding
Brisk Walking groep zoekt wandelaars Algemeen 26 jan, 10:58
Afbeelding
Soof 3 in Filmhuis De Zwaan Cultureel Cultuur 26 jan, 10:46
Afbeelding
Homemade Lemonade bij De Oude Keuken Algemeen 26 jan, 10:42
Afbeelding
Kindcentrum Cornelis nu ook officieel geopend Algemeen 26 jan, 10:32
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Sporthal 'brand veilig' verklaard Sport 25 jan, 11:13
Afbeelding
Inschrijving 5e editie van de Oer-IJ Expeditie geopend Sport 25 jan, 10:56
Afbeelding
Vrachtwagen vliegt in brand op N203 bij Uitgeest 112-nieuws 25 jan, 10:37
Afbeelding
Tweede bijeenkomst Duurzame DorpsDoeners Algemeen 24 jan, 17:34
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 11:25
Afbeelding
Gemeente op zoek naar permanente locaties asielopvang Algemeen 24 jan, 10:55
Afbeelding
Nieuwe regels voor rioolaansluitingen Algemeen 24 jan, 09:23
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:07